Kovásznai kórusok találkozója

2017. november 14., kedd, Közélet
Tizenhetedik alkalommal szervezték meg a hétvégén a kovásznai kórusok találkozóját. A szombati eseményen a római katolikus templomban hat kórus mutatkozott be. Mindannyiuk – Református Férfidalárda (karnagy Antal Ernő), Cinke Kórus (Péter Artúr), Tiszta Szív Diákkórus, (Gyerő Katalin), Hozsanna Kamarakórus (Gyerő Katalin), Pastorala Kamarakórus (Szántó Kinga), Szent István Katolikus Kórus (Kercsó Ferenc) – fellépését vastapssal jutalmazta a hallgatóság.
  • Bemutatkozott a Cinke Kórus is. A szerző felvétele
    Bemutatkozott a Cinke Kórus is. A szerző felvétele

Kolozsi István szervező érdeklődésünkre elmondta: a zene egyszerűségének  megmutatására törekedtek. A zene egyszerűsége az élet bonyolultságát tudja ellensúlyozni – tette hozzá az Apor Vilmos Gyermekotthon Schola Patrona Hungarorum Kórusának vezetője.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 21
szavazógép
2017-11-14: Közélet - Mózes László:

Csökkentenék az ügyészek hatalmát (Igazságszolgáltatási törvények módosítása)

Szükséges az igazságszolgáltatási törvények – három jogszabály – módosítása, magyarázta pénteki sajtótájékoztatóján Márton Árpád háromszéki RMDSZ-képviselő, a képviselőház jogi bizottságának tagja. Tegnap módosító javaslatokat nyújtott be, s azt is megjegyezte, nem ért egyet azzal, hogy Romániában ügyészek diktáljanak.
2017-11-14: Világfigyelő - :

Ukrán nacionalisták masíroztak Beregszász utcáin

Vasárnap délután Beregszászon előre bejelentett, hatóságilag engedélyezett felvonulást tartott a Szvoboda (Szabadság) párt Karpatszka Szics (KSZ) elnevezésű katonai szervezete, tiltakozásul az ukrán oktatási törvényt érő kárpátaljai magyar és magyarországi bírálatok ellen. A menet közel száz résztvevője petárdákat és füstbombákat dobálva vonult több mint egy órán át a város utcáin, miközben nacionalista jelszavakat skandált.