LabdarúgásEugen Neagoe a Sepsi OSK új vezetőedzője

2017. november 15., szerda, Sport
A Sepsi OSK labdarúgóklub főtámogatója, Diószegi László és alelnöke, Kertész Dávid kedden sajtótájékoztatón mutatta be a csapat új edzőjét. A folytatásban Eugen Neagoe irányítja a piros-fehér mezes labdarúgókat, akiknek továbbra is az élvonalban maradás a céljuk.
 
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
Az 50 éves tréner az idény végéig irányíthatja a háromszéki csapatot, ha teljesíti a célkitűzést, vagyis a Sepsi OSK nem esik ki a bajnokságból, akár a szerződését is meghosszabbíthatják, hiszen Diószegi László is hangsúlyozta, hosszú távra terveznek. Edzői pályafutását 2005-ben az Universitatea Craiova csapatánál kezdte, majd több mint két évig a Pandurii Tîrgu Jiu együttesét irányította, később pedig Victor Pițurcă mellett segédedzőként a Bukaresti Steaua alakulatánál és a román válogatottban is tevékenykedett. 2014-ben a szaud-arábiai Al-Ittihad vezetőedzője lett, majd a ciprusi Árisz Lemeszú FC és a Néa Szalamína Ammohósztu csapatait irányította. Az előző idényben a Jászvásári Politechnika trénere volt, ahol az alapszakaszt 29 ponttal a tizedik helyen zárták, majd az alsóházi rájátszásban nem szenvedtek vereséget, hiszen hétszer győztek és hétszer döntetlent játszottak, amivel a hetedik helyen fejezték be a bajnokságot.
Neagoe játékos-pályafutását az Universitatea Craiova csatáraként kezdte, majd 2000-ben ebben a klubban akasztotta szögre stoplis cipőit. Játszott a Farul Constanța, a Vasas, a Ferencváros és a Bukaresti Dinamo színeiben, de tapasztalatot szerzett Cipruson és Görögországban is.
„Új korszak kezdődik a klub történetében, hiszen Eugen Neagoe vette át a csapat irányítását. Egy olyan edzőt próbáltunk igazolni, aki tapasztalattal rendelkezik a román bajnokságban, de nemzetközi szinten is megállta a helyét, és szép eredményeket ért el. Több edzővel is felvettük a kapcsolatot, viszont nekünk olyan trénerre volt szükségünk, aki el meri vállalni, hogy segítsen kilábalni ebből a nehéz helyzetből. Neagoe az az edző, akiről mindenkinek pozitív a véleménye a labdarúgás berkein belül. Őszinte ember, aki gyorsan választ adott nekünk, tetszik neki a kihívás, érez magában annyi erőt, hogy véghezvigyük a célunkat” – mondta Diószegi László.
Eugen Neagoe a sajtótájékoztatón elmondta, négy hónapos szünet után tér vissza a futballpályára, viszont nagyon bizakodó a Sepsi OSK élvonalban maradásával kapcsolatban, szerinte a csapat és a szurkolók közösen képesek lesznek a cél elérésére. Meggyőződése, hogy a háromszékiek megőrizhetik élvonalbeli tagságukat, különben nem vállalta volna el a kihívást. A tapasztalt tréner leszögezte, a kemény munkában hisz, az eredmények pedig önmagukért beszélnek. Neagoe hosszú évek óta együtt dolgozik Sebastian Moga edzővel, akivel ezt a munkát a szentgyörgyi klubnál is folytatja, így Moga a másodedző szerepét tölti be, akárcsak Kulcsár László. Nagy Sándor a folytatásban marad a Sepsi OSK kötelékében játékosmegfigyelőként, de az utánpótlásközpont irányítása is az ő feladata.
A sajtótájékoztatón Kertész Dávid alelnök elmondta, a sepsiszentgyörgyi stadion felújításában az utolsó száz méterhez érkeztek, viszont a Medgyesi Gázmetán ellen még a Tineretului Stadionban játszanak. A klub vezetősége reméli, a Hivatásos Labdarúgó Liga mindent rendben talál, így december 4-én a Bukaresti Dinamo ellen már a szemerjai stadionban fogadhatják a fővárosiakat, persze a tévétársaságokkal is egyeztetniük kell a közvetítési időpontokról.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-15 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-15: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet

A kultúra házhoz jön. Kónya Albert Attila grafikája
2017-11-15: Sport - :

A nyolcadik helyezettel játszanak (Kézilabda, A-osztály)

Ma 14 órától a Kézdivásárhelyi SE a női A-osztályos kézilabda-bajnokság 10., hétközi fordulójában Nagyvárad csapatát fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A mérkőzést a D. Balate és Szabó K. (mindketten Brassó megyéből) bírói páros vezeti.