Változás a gyakorlati sofőrvizsgáknálCsak Sepsiszentgyörgyön

2017. november 15., szerda, Közélet
Az eddigi gyakorlattól eltérően ezután csak egy helyszínen zajlik a gépkocsivezetői jogosítványok gyakorlati vizsgája a megyében. A prefektúra tájékoztatása szerint az új rendelkezést egyebek mellett az indokolja, hogy a leendő sofőrök felkészültségét minél alaposabban fel tudják mérni a vizsgáztatók.
 
  • Nem választhatnak többé könnyebb útvonalat a vizsgázók. Albert Levente felvétele
    Nem választhatnak többé könnyebb útvonalat a vizsgázók. Albert Levente felvétele
 
A kormányhivatal szerint a vizsgák megszervezéséért és jogosítványok kibocsátásáért felelős közszolgálat elemzése több kedvezőtlen következtetésre jutott a gyakorlati tudásfelmérők lefolyásával kapcsolatban.
Az egyik következtetés, hogy a gyakorlati vizsgákra a megyében kijelölt helyszínek, útvonalak nehézségi fokozata eltérő. A vizsgázók jelentős része könnyebben teljesíthető, kevésbé veszélyes útvonalat választott. Felmerült, hogy emiatt a gépkocsivezetői képességük és tudásuk felmérése nem lehet elég alapos. Fennáll a veszélye, hogy olyan személyek juthatnak jogosítványhoz, akik nem megfelelően képzettek és közlekedésbiztonsági kockázatot jelentenek – olvasható a tájé­koztatóban.
Az elemzés során továbbá kiderült, hogy túl sok idejét vette igénybe a Sepsiszentgyörgyön kívüli vizsgahelyszínekre való eljutás a szolgálat munkatársainak, és emiatt gyakran az előjegyzettnél jóval kevesebb jelentkezőt sikerült levizsgáztatniuk a munkaidejük alatt. Emellett a megyeszékhelyen kívüli helyszínek esetében az előjegyzéseknél is gondok akadtak, a határidők jobban kitolódtak, mint Sepsiszentgyörgyön.
Az elemzés nyomán született az a döntés, hogy december 1-jétől kizárólag Sepsiszentgyörgyön lehet a gyakorlati tudásfelmérő vizsgán részt venni. Akinek erre a napra szól az előjegyzése, függetlenül a korábbi helyszíntől, a Vadász utcában, a kis sportcsarnok mögötti par­kolóban jelentkezhet a vizsgára reggel háromnegyed kilenctől. Ha az időpont nem felel meg, átütemezés kérhető a szolgálat sepsiszentgyörgyi székhelyén, a Cigaretta utcában.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-15 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 745
szavazógép
2017-11-15: Jegyzet - Demeter Virág Katalin:

Kultúra az ablakból (Tollraforgó)

Nem csupán feltöltődésre, kikapcsolódásra, de a városlakók reakciójának felmérésére is jó ötletnek bizonyult Sepsiszentgyörgy önkormányzatának kezdeményezése. Hétvégén mozgásszínházunk művészei és zenészek cserélték le a színpadot, reflektorok fényét, hangulatos, látványos produkcióikat komor tömbházak közt, zöldövezetekben, kivilágított játszótéren mutatták be.
2017-11-15: Közélet - Bokor Gábor:

A pálya maradt, a kő szaladt (Kovászna)

Wass Albert sorainak átírásával is lehet értékelni a hétvégi kovásznai eseményt. Az RMDSZ helyi szervezetének kezdeményezésére, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum, a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat, a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ, helybeli és bodzafordulói télisport-kedvelők részvételével zajlott kőszedési akció javított a Lőrincz Zsigmond Sípálya állapotán, jobb körülményeket teremtett a sízés szerelmeseinek.