ÖkölvívásBővül a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia

2017. november 16., csütörtök, Sport

2017-ben gyergyószentmiklósi székhellyel indult a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia, ezúttal pedig a Csíkszereda és Székelyudvarhely alegység mellett Sepsiszentgyörgy ökölvívói is csatlakoznak a Magyar Ökölvívó Szövetség és az Erdei Zsolt profi világbajnok egyesülete, a Madárfészek szakmai irányítása mellett létesült akadémiai rendszerhez.

  • Erdei Zsolt
    Erdei Zsolt

A Székely Mikó Kollégium rendezvénytermében november 17-én, pénteken 16 órától nyilvános edzést tartanak Erdei Zsolt és dr. Kovács László, a Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai igazgatója vezetésével. Huszár Árpád, a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia vezetője elmondta, a Debreczi Zsombor által vezetett sepsiszentgyörgyiek mellett a gyergyószentmiklósi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi bokszoló tehetségek is megmutatják magukat. Edzőmérkőzésekre is sor kerül, ahol az érdeklődők is közelről láthatják, miről is szól ez a sportág. A szervezők várják az eseményre a gyermekeket és szülőket, fiúkat és lányokat egyaránt, akik kipróbálnák az ökölvívást. A székelyföldi sportkedvelők számára is jól ismert Erdei Zsolttal is találkozhatnak, el is beszélgethetnek vele, közös képek is készülhetnek. November 20-án érkeznek a Madárfészek Akadémia versenyzői, köztük tíz felnőtt válogatott ökölvívó. Ők egy héten át vesznek részt közös edzőtáborban a székely ökölvívókkal. Az akadémia hamarosan tovább bővül, Székelyföldön kívül is. Nagyszalonta ökölvívói is csatlakoznak a közös munkához.

Szükség van vérfrissítésre a magyar ökölvívásban
A sportág magyarországi irányítói megállapították, szükség van vérfrissítésre a magyar ökölvívásban. Terveik szerint az akadémiai rendszer székelyföldi kiterjesztésével megtalálhatják a megfelelő képességekkel rendelkező fiatalokat, olyanokat, akik a szakmai támogatásukkal oda fejlődhetnek, hogy világversenyeken magyar színekben sikereket érnek el. Elsősorban 10–14 év közti gyermekek érdeklődését szeretnék felkelteni, de Erdei Zsolt szerint életpályát biztosítanak a fiataloknak. Magyarországon számos olyan gyerek lett sikeres, akik családi hátterük, körülményeik miatt nemcsak a sport, hanem a társadalom számára is elvesztek volna. „Azt látom, Erdélyben a gyermekeknek óriási szívük, lendületük van, él bennük a virtus, az ösztön, ami a sikerhez kell, és amit máshol egyre nehezebben lehet megtalálni” – fogalmazott Erdei.
Az akadémiához nemcsak gyermekek és nemcsak edzői, szakmai háttér kell, hanem komoly anyagi befektetés, infrastruktúra is. Gyergyószentmik­lóson hamarosan elkezdő­dik az akadémiai központ felépítése. Ezt elsősorban az ökölvívó sport céljainak megfelelően alakítják ki, de egy több sportágat összefogó küzdősportközpont lesz. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2073
szavazógép
2017-11-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy
TEMPFLI MÁRIA
kézdivásárhelyi nyugalmazott földrajztanárnő, volt iskola- és gyermekotthon-igazgató
türelemmel viselt, hosszas betegség után 2017. november 14-én életének 90. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.
Felejthetetlen halottunk földi maradványait november 17-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi régi református temető ravatalozójából a római katolikus egyház szertartása szerint.
Gyászolják mindazok, akik élete folyamán szeretetét, gondoskodását, tiszta emberi mivoltából fakadó segítőkészségét megtapasztalták.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Gyászoló szerettei
10494
2017-11-16: Sport - :

Népes mezőny (Asztalitenisz)

Szombaton a megyeszékhelyi Sepsi Aréna adott otthont az országos AmaTur pingpongbajnokság döntő tornájának, amelyen összesen 270 amatőr asztaliteniszező vett részt.