ÖkölvívásBővül a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia

2017. november 16., csütörtök, Sport

2017-ben gyergyószentmiklósi székhellyel indult a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia, ezúttal pedig a Csíkszereda és Székelyudvarhely alegység mellett Sepsiszentgyörgy ökölvívói is csatlakoznak a Magyar Ökölvívó Szövetség és az Erdei Zsolt profi világbajnok egyesülete, a Madárfészek szakmai irányítása mellett létesült akadémiai rendszerhez.

  • Erdei Zsolt
    Erdei Zsolt

A Székely Mikó Kollégium rendezvénytermében november 17-én, pénteken 16 órától nyilvános edzést tartanak Erdei Zsolt és dr. Kovács László, a Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai igazgatója vezetésével. Huszár Árpád, a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia vezetője elmondta, a Debreczi Zsombor által vezetett sepsiszentgyörgyiek mellett a gyergyószentmiklósi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi bokszoló tehetségek is megmutatják magukat. Edzőmérkőzésekre is sor kerül, ahol az érdeklődők is közelről láthatják, miről is szól ez a sportág. A szervezők várják az eseményre a gyermekeket és szülőket, fiúkat és lányokat egyaránt, akik kipróbálnák az ökölvívást. A székelyföldi sportkedvelők számára is jól ismert Erdei Zsolttal is találkozhatnak, el is beszélgethetnek vele, közös képek is készülhetnek. November 20-án érkeznek a Madárfészek Akadémia versenyzői, köztük tíz felnőtt válogatott ökölvívó. Ők egy héten át vesznek részt közös edzőtáborban a székely ökölvívókkal. Az akadémia hamarosan tovább bővül, Székelyföldön kívül is. Nagyszalonta ökölvívói is csatlakoznak a közös munkához.

Szükség van vérfrissítésre a magyar ökölvívásban
A sportág magyarországi irányítói megállapították, szükség van vérfrissítésre a magyar ökölvívásban. Terveik szerint az akadémiai rendszer székelyföldi kiterjesztésével megtalálhatják a megfelelő képességekkel rendelkező fiatalokat, olyanokat, akik a szakmai támogatásukkal oda fejlődhetnek, hogy világversenyeken magyar színekben sikereket érnek el. Elsősorban 10–14 év közti gyermekek érdeklődését szeretnék felkelteni, de Erdei Zsolt szerint életpályát biztosítanak a fiataloknak. Magyarországon számos olyan gyerek lett sikeres, akik családi hátterük, körülményeik miatt nemcsak a sport, hanem a társadalom számára is elvesztek volna. „Azt látom, Erdélyben a gyermekeknek óriási szívük, lendületük van, él bennük a virtus, az ösztön, ami a sikerhez kell, és amit máshol egyre nehezebben lehet megtalálni” – fogalmazott Erdei.
Az akadémiához nemcsak gyermekek és nemcsak edzői, szakmai háttér kell, hanem komoly anyagi befektetés, infrastruktúra is. Gyergyószentmik­lóson hamarosan elkezdő­dik az akadémiai központ felépítése. Ezt elsősorban az ökölvívó sport céljainak megfelelően alakítják ki, de egy több sportágat összefogó küzdősportközpont lesz. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2017-11-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy
TEMPFLI MÁRIA
kézdivásárhelyi nyugalmazott földrajztanárnő, volt iskola- és gyermekotthon-igazgató
türelemmel viselt, hosszas betegség után 2017. november 14-én életének 90. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.
Felejthetetlen halottunk földi maradványait november 17-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi régi református temető ravatalozójából a római katolikus egyház szertartása szerint.
Gyászolják mindazok, akik élete folyamán szeretetét, gondoskodását, tiszta emberi mivoltából fakadó segítőkészségét megtapasztalták.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Gyászoló szerettei
10494
2017-11-16: Sport - :

Népes mezőny (Asztalitenisz)

Szombaton a megyeszékhelyi Sepsi Aréna adott otthont az országos AmaTur pingpongbajnokság döntő tornájának, amelyen összesen 270 amatőr asztaliteniszező vett részt.