Labdarúgás, I. ligaKihagyott helyzetek, egy pont Medgyes ellen

2017. november 20., hétfő, Sport

Eugen Neagoe gól nélküli döntetlennel mutatkozott be vezetőedzőként, miután az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán pontosztozkodással zárt a szintén kiesés elkerüléséért küzdő Medgyesi Gázmetán ellen. A piros-fehér mezesek az utóbbi tíz mérkőzésükön mindössze három pontot szereztek.

  • Fotó: Henning János (archív)
    Fotó: Henning János (archív)

Jól kezdett a Sepsi OSK, amely a 7. percben egy ellentámadást követően már a vezetést is megszerezhette volna, Claudiu Herea passzát egy kevésbé sikerült labdaátvétel után Stefan Nikolić közelről rúgta kapura, viszont az utolsó pillanatban becsúszó Cristian Sîrghi nagyot mentett. Jó iramot diktáltak a házigazdák, többet birtokolták a labdát, így nem kellett sokat várni az újabb lehetőségre sem, hiszen egy bal oldali beívelést követően Patrick Petre lőtt rá a tizenhatos vonaltól, viszont a próbálkozás néhány centivel elkerülte a kapufát. A félidő közepénél Constantin Grecu rosszul adott haza egy labdát, amire a szemfüles Bojan Golubović lecsapott, de az időben kimozduló Niczuly Roland védeni tudott. A 29. percben Nikolić újabb hatalmas helyzetet puskázott el: a jobb oldalon játszó Petre hozta helyzetbe a montenegrói csatárt, aki két védőt kicselezve már csak a kapussal állt szemben, viszont a lövését Alexandru Greab bravúrral szögletre tolta.
A második játékrészben megváltozott a játék képe, inkább a Cristian Pustai irányította labdarúgók kezdeményeztek, de többnyire szabadrúgásokból veszélyeztettek, a Sepsi OSK pedig ellentámadásokból próbált gólhelyzetet kialakítani. A 63. percben Herea lépett ki jó ütemben a védők mögül, viszont elsiette a befejezést, és Greab újra nagyot hárított. Válaszként a vendégek részéről előbb Andrei Tîrcoveanu szabadrúgása jelentett veszélyt, majd a csereként beálló Laurenţiu Surugiu pontrúgásánál Niczuly nyújtózkodott nagyot, és sikerült a keresztléc alá tartó lövést szögletre tolnia.
A 83. percben a hosszabb sérülés után újra pályára lépő Issa Thiaw passzolt a védők mögül jó ütemben kilépő Petre elé, aki Greab mellett a jobb alsóba gurított, viszont a partjelző lest ítélt, így Alexandru Tudor érvénytelenítette a találatot. A szentgyörgyieknek a hosszabbításban még volt lehetőségük megszerezni a három pontot érő találatot, azonban a támadók elsiették a lehetőségeket, a medgyesi­ek védelmének pedig sikerült felszabadítani, így maradt a gól nélküli döntetlen.
„Úgy gondolom, elég jól játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk, azonban nem sikerült gólt szereznünk. A fiúk hozzáállása viszont rendben volt, sokat szaladtak, és mindent beleadtak, amiért meg is dicsértem őket. A mutatott játék alapján megérdemeltük volna a győzelmet” – mondta a mérkőzés után Eugen Neagoe.
A tizenkét ponttal 12. helyen álló Sepsi OSK az utóbbi három fordulóban nem szerzett gólt, az idényben pedig összesen tíz mérkőzésen nem volt eredményes, sőt, az utóbbi tíz játéknapon nyerni sem tudott. A piros-fehérekre a 19. fordulóban, november 27-én, hétfőn nehéz mérkőzés vár, hiszen a bajnoki címre esélyes Kolozsvári CFR vendégei lesznek a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.
I. ligás labdarúgó-bajnokság, 18. forduló: Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán 0–0. Brassó, Tineretului Stadion, mintegy 1000 néző. Vezette: Alexandru Tudor (Bukarest). Sepsi OSK: Niczuly–Burlacu, Ursu, Damian, Grecu– Fülöp, Petrović, Petre, Herea (Issa Thiaw, 75.), Astafei (Huiban, 88.)–Nikolić (Hadnagy, 64.). Vezetőedző: Eugen Neagoe. Medgyes: Greab –Popovici (Surugiu, 83.), Constantin, Sîrghi, Buşu–Cristea (Zderic, 77.), Bic (Mitic, 90+3.), Neagu, Tîrcoveanu, Chamed–Golubović. Vezetőedző: Cristian Pustai. Sárga lap: Burlacu (17.), Nikolić (62.), Petre (79.), Petrović (84.), illetve Bic (87.), Neagu (89.), Sîrghi (90.), Buşu (90+4.).
További eredmények: Temesvári Poli–FC Botoşani 1–1 (gólszerzők: Bîrnoi 23., illetve Roman 56.), Jászvásári Politehnica–FCSB 1–0 (gsz.: Panțîru 48.), Craiova–Bukaresti Juventus 3–1 (gsz.: Mitriţă 39., 45+2., Gustavo 63., illetve Ţîră 80.), Concordia Chiajna–Astra Giurgiu 1–2 (gsz.: Batin 15. – 11-esből, illetve Nyuiadzi 43., Ioniţă 54. – tizenegyesből). A Dinamo–Kolozsvári CFR mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget, míg az FC Voluntari–FC Viitorul találkozót ma 20.45 órától rendezik.
A 19. forduló mérkőzései: Bukaresti Juventus–Concordia Chiajna, FC Boto­şani–Craiova, FC Viitorul–Temesvári Poli, Dinamo–Jászvásári Politehnica, Medgyesi Gázmetán–FC Voluntari, Astra Giurgiu–FCSB, Kolozsvári CFR–Sepsi OSK.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2017-11-20: Sport - Miska Brigitta:

Erdei Zsolt: Akkor lehet elérni valamit, ha szerelemmel szeretjük (Ökölvívás)

Háromszék ökölvívói is csatlakoztak a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia keretében működő alegységhez. Az elmúlt hétvégén Erdei Zsolt, becenevén Madár világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó, kétszeres Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is Sepsiszentgyörgyre látogatott, ahol nyílt edzést tartott az érdeklődő gyerekeknek. A 43 éves egykori eredményes bokszoló türelemmel és figyelemfelkeltő módszerekkel vezette be a fiúkat és a lányokat az ökölvívás világába. Az esemény előtt alkalmunk volt elbeszélgetni Madárral, aki mesélt a Székelyföldi Ökölvívó Akadémia beindításának céljáról, a magyar ökölvívás helyzetéről és a bunyó iránti szeretetéről.
2017-11-20: Sport - Miska Brigitta:

Jobb volt a KSE, megérdemelten győzött (Labdarúgás, III. liga)

Megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE, amely a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában 3–0 arányban győzött Paşcani ellen a Sinkovits Stadionban, így a felső-háromszékiek idénybeli ötödik sikerüket ünnepelhették.