Több gyógykúra Székelyföldön

2017. november 20., hétfő, Közélet
December elején újabb kedvezményes, a nyugdíjasok által igénybe vehető gyógykezelési ciklus indul – tájékoztatta lapunkat a megyei nyugdíjpénztár.
A korábbiaktól eltérően az országos nyugdíjpénztár ezúttal több helyet osztott le megyénknek a különböző üdülőközpontokban, a szolgáltatás székelyföldi településeken is igénybe vehető. A minősé­gi ellátás, valamint a könnyebb megközelíthetőség okán az előző években is több háromszéki nyugdíjas szeretett volna Kovásznán vagy éppen Tusnádfürdőn pihenni és gyógyulni, ezért is jó hír, hogy utóbbi településen jövő hónap elején összesen 30 kezelőjegyet értékesíthetnek. Szováta három szállodájában 21 szelvényt lehet majd felhasználni, ahol reumás és mozgásszervi megbetegedések mellett a nőgyógyászatiakra is kérhető kezelés. Köllő Piroska szóvivő közölte azt is, kedvezményes gyógyüdülésre az ország távolabbi szállodáiban is lehetőség van, Herkulesfürdőn, Aknavásáron és Dornavátrán, illetve Govorán, Călimăneşti-en és Mangálián két-két helyet kaptak a háromszékiek. A jogosultaknak bruttó nyugdíjuk, jövedelmük 50 százalékát kell befizetniük a kezelés díjaként. Az érdeklődők igényléseit a nyugdíjpénztárnál veszik át, ehhez személyazonosságijuk másolatát, illetve a nyugdíjszelvényt is mellékelni kell, a kezelőjegyek átvételekor azonban a szakorvos által kiállított küldőpapírt is be kell mutatni.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-11-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 743
szavazógép
2017-11-20: Közélet - :

Frenák Pál Sepsiszentgyörgyön (FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál)

Frenák Pál a november 22–26. között sorra kerülő FLOW2 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál egyik kulcsszereplője. A sepsiszentgyörgyi közönség három előadás által nyerhet betekintést a kiemelkedő koreográfus munkásságába.
2017-11-20: Közélet - :

Felvidéki turnén A banda

Szombat este a felvidéki Tornalján tartott XV. Hagyományok Napja rendezvényen vendégszerepelt a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes.