Pénz az állattenyésztőknek

2017. november 21., kedd, Gazdakör
Százmillió euró értékben hagyott jóvá állattenyésztési támogatásokat a kormány a termeléshez kapcsolt támogatások kifizetésére.
Négy kategóriában folyósítják a pénzt, a legtöbbet, 85,99 millió eurót a tejtermelő tehenekre. A húsmarhákra, illetve ezek keresztezett leszármazottjaira 11,55 millió eurót folyósítanak. A tejelő bivalyokra fordított támogatás összértéke 1,47 millió euró, selyemhernyókra a keret 27 ezer euró. Az állatonkénti támogatást a keretösszeg és a jogosult állomány arányában határozzák meg. A termeléshez kötött állattenyésztési támogatásoknál november 16-tól adhatók előlegek, a teljes összeg kifizetése december elsejétől lehetséges. A kifizetés egy euró 4,5993 lej árfolyamon történik. 
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 61
szavazógép
2017-11-21: Gazdakör - Bokor Gábor:

Elégedetlenség a kifizetési ügynökségnél

Elégedetlenek az új pénzügyi törvényből adódó, várható fizetéscsökkentésekkel a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) alkalmazottai. Számításaik szerint fizetéseik 700–2800 lejjel csökkennek, ugyanis a bérezési törvény értelmében pluszjuttatásaikat 75 százalékról 25 százalékra csökkentik.
2017-11-21: Gazdakör - Incze Péter:

Munkaülés a vidékfejlesztési hivatalnál (Vidékfejlesztés )

A múlt kedden nagyszabású munkaülést tartottak a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának székhelyén, a sepsiszentgyörgyi Babeş–Bolyai-egyetem épületében. A nehézségeket, problémákat feltérképező szakmai találkozóra meghívták a megye összes nyertes pályázóját, akik pályázatának lebonyolítása, megvalósítása folyamatban van. A találkozón jelen volt Lidia Bogdan, a gyulafehérvári régiós központ vezérigazgatója is.