Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Legyen kötelező az óvoda

2017. november 22., szerda, Belföld

Kötelezővé tenné az óvodai oktatást középcsoporttól az RMDSZ azt követően, hogy a jelenlegi oktatási rendszert szabályzó előírások értelmében a pedagógusok szerint sokkal jobban teljesítenek, illetve válnak aktív közösségi taggá azok a gyerekek, akik óvodába jártak.


A szövetség által kidolgozott tervezetről Szabó Ödön parlamenti képviselő elmondta, az óvodai oktatás nagyon fontos a gyermekek fejlődésében, a szakszerű pedagógiai nevelés jelentősen befolyásolja a további iskolai éveket is. A törvénytervezetet a képviselőházban iktatták, majd ezt követően kerül az illetékes szakbizottságok asztalára, illetve később az alsóházi plénumi szavazásra. Ebben a témakörben a szenátus plénuma dönt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2017-11-22: Belföld - :

Megszabták a felső határt

Elfogadta a képviselőház azt a törvénytervezetet, melynek értelmében 8500 lejben állapítják meg a gyermekgondozási (gyed) díj felső határát.
2017-11-22: Belföld - :

Védik az elítélteket

Elutasította hétfőn a szenátus a Nemzeti Liberális Párt indítványát, amely megtiltaná a büntetőperben jogerősen elítélt személyeknek, hogy jelöltessék magukat az államelnök-választáson. Az elnökválasztást szabályozó törvényt módosító tervezet indoklása szerint e kitétel bevezetése előrelépést jelentene a korrupcióellenes harcban. Az ügyben a képviselőház a döntő fórum. (Agerpres)