Balatoni ­nyaralás

2008. július 4., péntek, Nyílttér

Páratlan élményben volt része egy autóbusznyi kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi kisdiáknak: a nyári vakáció első hetét paksi kortársaikkal együtt a Balaton-parti szabadi—sóstói üdülőtáborban töltötték, városok és iskolák baráti együttműködését példázva immár negyedik alkalommal.

A Magyar Úttörők Szövetségé­nek paksi elnöke, Mezősi Árpád tanító szívügyeként kezeli a tábor szervezésével, működésével járó gondokat. A gyermekeknek legtöbbet kétségtelenül a balatoni pancsolás, a hajóút, a vízi élményparkban töltött órák, a múzeumi látogatás jelentette. A hangulatot gyermekdalok élénkítették, a programot kézműves-tevékenységek, gyermekszínház és sportjátékok egészítették ki. Jövet és menet Budapesten töltöttük a napot, az Állat- és Nö­vénykert, a Vidámpark, a Tropicarium, a Csodák palotája, a Közlekedési Mú­zeum és a magyar főváros panorámája sokaknak vált felejthetetlenné. Kö­szönet a szervezőknek, a kézdivásárhelyi kolléganőknek is.

A sepsiszentgyörgyi táborozók nevében: Dancs Anna-Mária tanítónő

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2008-07-04: Nyílttér - x:

Gitárral és furulyával

A sepsiszentgyörgyi református és katolikus templomokban kolozsvári, marosvásárhelyi, régeni és csíkszeredai cserkészek tartottak jótékonysági előadást, hogy cserkésztestvérük, a 22 éves szászrégeni egyetemista, Vita Tímea szívműtétére gyűjtsenek adományokat.
2008-07-04: Nyílttér - x:

Még egyszer a sepsiszentgyörgyi ­sportnapokról

Éljen a sport, ebben egyetértünk, hajrá, lelkes sportemberek, kik erőt, energiát nem kímélve szervezik az efféle megnyilvánulásokat a lakosság legnagyobb örömére. A Háromszék május 28-ai számában megjelent panaszomra a szervezők június 6-án válaszolnak, állítva, hogy a rendezvényen nem kampányoltak.