Jótékonysági Erzsébet-bál

2017. november 22., szerda, Közélet
Mintegy tizennégyezer lej gyűlt össze az első zabolai Erzsébet-bálon, amelyet a Gyulafehérvári Caritas és a Roy Chowdhury–Mikes család szervezett múlt héten.

A bevételt a hátrányos helyzetű gyermekek számára működtetett ozsdolai nappali központ felszerelésére (bútorzat, audiovizuális eszközök, kerti szerszámok, didaktikai eszközök) és időseknek szánt segédeszközök (járókeret, mankó, tolószék, felfekvést megelőző matrac, fürdetőszék, elektromos ágy) vásárlására fordítja a segélyszervezet. A zabolai Mikes család birtokán megszervezett adománygyűjtő bálon közel hetvenen vettek részt, a rendezvény fővédnöke Tamás József püspök és a Roy Chowdhury–Mikes család volt. A jótékonysági bál névválasztása nem volt véletlen, Árpád-házi Szent Erzsébet a szolgáló szeretet és a Caritas-szervezetek védőszentje. (fekete)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2017-11-22: Közélet - :

Nyugdíjátszámolás

Megjelent hétfőn a Hivatalos Közlönyben az a törvény, mely alapján kérvényezhető a nyugdíjak újraszámítása. A jogszabály november 23-án lép érvénybe.
2017-11-22: Közélet - :

Kiskorú bűnözők

Egy 11 és egy 14 éves helybeli fiú személyében azonosították egy berecki lopás tetteseit. Egy cégvezető hétfőn jelentette a rendőrségen, hogy szombat este a vállalkozás udvarán levő, bezáratlan ajtóval álló két gépkocsiból kiszerelték a CD-lejátszókat, s eltűnt két kanna üzemanyag és olaj. A rendőrök megtalálták az ellopott holmit, és lopás gyanújával folytatják a kivizsgálást. (sz.)