Még egyszer a sepsiszentgyörgyi ­sportnapokról

2008. július 4., péntek, Nyílttér

Éljen a sport, ebben egyetértünk, hajrá, lelkes sportemberek, kik erőt, energiát nem kímélve szervezik az efféle megnyilvánulásokat a lakosság legnagyobb örömére. A Háromszék május 28-ai számában megjelent panaszomra a szervezők június 6-án válaszolnak, állítva, hogy a rendezvényen nem kampányoltak.

Ennek ellenére az említett napon portáink tájáról öllel gyűjtögettük a kampányanyagokat, attól függetlenül, hogy erről a szervezők tudtak-e vagy sem. Ha nem, hát nem a mi hibánk. De ők kérdezték-e a megyei kórházban gyógyulni akaró betegeket, hogy milyen jól érezték magukat azon a ,,kellemes" hétvégén? Nekünk volt visszajelzésünk!

A ,,koncerten" általam is ,,néhány dülöngélőnek" nevezett résztvevő pedig bizonyította a városi lakosság véleményét az effajta intelligens ,,forgatagról", és arról is, hogy ez mennyire szükséges és sportszerű. Mármint, ha koncertnek lehet nevezni az ott elhangzott zajegyveleget és az ehhez csatlakozó gőz- és füstgomolyagot! Itt már nemigen lehetett sportkedvelőkkel találkozni, de zenekedvelőkkel sem. Aki rendezvényeket szervez, gondolja meg a következményeket! Az utánunk a vízözön politika itt nem megoldás, főleg a lelkes sportszerető lakosság számára nem!

Egyébként jövőre is várjuk a sportnapokat, esti utórezgések nélkül.

Vay Enikő

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 979
szavazógép
2008-07-04: Nyílttér - x:

Balatoni ­nyaralás

Páratlan élményben volt része egy autóbusznyi kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi kisdiáknak: a nyári vakáció első hetét paksi kortársaikkal együtt a Balaton-parti szabadi—sóstói üdülőtáborban töltötték, városok és iskolák baráti együttműködését példázva immár negyedik alkalommal.
2008-07-04: Közélet - x:

Valós megoldásokat a kisebbségek gondjaira (Sógor Csaba a Néppárt tanácskozásán)

A francia EU-elnökség átvétele alkalmával az Európai Néppárt és Európai Demokraták (EPP-ED) európai parlamenti frakciója idén Párizsban tartotta éves tanulmányi napjait. Az Együtt egy biztosabb Európáért címmel megrendezett eseményen felszólalt Só­gor Csaba, az RMDSZ EP-képviselője is, aki azt szorgalmazta, hogy a nemzeti kisebbségek gondjaira találjanak valós megoldásokat.