Vallástörténeti vetélkedő Uzonban

2017. december 6., szerda, Közélet
Mondhatnánk reformáció- és vallástörténeti vetélkedőnek is azt a bensőséges hangulatú eseményt, amelyen sepsiszéki református fiatalok – kökösiek, rétyiek, szentivánlaborfalvaiak, nagyborosnyóiak és uzoniak – versenyeztek.

A kérdéseket Nagy Hajnalka vallástanár állította össze Luther Márton életútjáról, tételeiről, az uzoni egyházközség hangulatos közösségi termét Ungvári Barna András vendégfogadó lelkipásztor gondoskodása révén a reformációhoz kötődő pannók tették otthonosabbá. A vetélkedő vezetője közel hozta a részt vevő VII–VIII. osztályos tanulókhoz a jelképes játék bibliai evangéliumát (Ján. ev. 4:13), ötletes címerterveket készítettek a csoportok. A zsűri asztalánál Bardocz Tünde és Kovács-Ungvári Noémi vallástanárok mérlegelték az eredményeket, oklevelekkel, feliratos pólókkal, tanfelszerelésekkel ajándékozták meg a vetélkedőket. Az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola képviseletében jelen volt Szabó Margit igazgató. Bardocz Tünde bejelentette, hogy a februárra tervezett következő vetélkedő helyszíne Nagyborosnyó lesz. (kisgyörgy)
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 61
szavazógép
2017-12-06: Közélet - Iochom István:

Mikulás-járás Kézdiszéken

A kézdivásárhelyi Zarah Moden és New Fashion gyárak, valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítvány Mikulás-napi ajándékát adta át tegnap délelőtt Bakk-Vitális Mária Kinga vezérigazgató, az alapítvány kuratóriumának elnöke és csapata.
2017-12-06: Közélet - Fekete Réka:

Ünnepvárás a Salvatore Egyesülettel

Adventben több helyszínen és több formában van jelen a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület, s bár a huszonnyolc önkéntes számára év közben is bőven akad tennivaló a szervezet segélyező- és oktatóprogramjaiban, a karácsony előtti hetekben a szokásosnál is nagyobb erőbedobással szereznek örömet kicsiknek, nagyoknak.