Megszólalnak a szirénák

2017. december 6., szerda, Közélet
Riasztási gyakorlatot tart ma 10 és 11 óra között a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. A gyakorlat során a megye területén felszerelt riasztószirénákat ellenőrzik, a jelzett órában ezek megszólalnak.

A felügyelőség közlése szerint, ahol a vészjelző szirénákon kívül más, a lakosság értesítésére szolgáló hangjelző eszközök is rendelkezésre állnak, ezek működőképességét is tesztelik. A felügyelőség arra kéri a lakosságot, őrizze meg nyugalmát, és igyekezzenek figyelni a jelzésekre, hogy valós vészhelyzet esetén megfelelően tudjanak reagálni a hatósági utasításokra. (ndi)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-12-06 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 743
szavazógép
2017-12-06: Közélet - :

A vendéglátásról

Az agroturizmus és a vidéki vendégfogadás elválaszthatatlanok a honismerettől. E két témakörről esett szó azon az órán, amelyre a kézdivásárhelyi Apor Péter Mezőgazdasági Szaklíceum tanára, Bokor Márta agrármérnök szaktanár és Dezső Edit osztályfőnök gyűjtötte egybe az agroturisztika szakos másodéves hallgatókat, hogy kiegészíthessék elméleti ismereteiket gyakorlati tudnivalókkal.
2017-12-06: Közélet - :

Szekeret ütött el

Utánfutós kamion elütött egy szekeret hétfő délután Oltszemen az országúton. A szekér négy utasa megsérült, közülük egy súlyosan. A Sepsiszentgyörgy irányából Málnás felé közlekedő jármű nem tartotta be a megfelelő követési távolságot – áll a rendőrség közleményében. A kivizsgálást gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt  folytatják. (sz.)