Hintón jött a Mikulás

2017. december 6., szerda, Közélet
Két fehér ló húzta a Mikulás kocsiját Sepsiszentgyörgy főterére, ahol tegnap délután már több százan várták lélekszakadva: zömmel óvodás gyermekek a szülőkkel, nagyszülőkkel, de nagyobbak és egyszerű kíváncsiskodók is ott tolongtak a Mikó cukrászda előtt.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Nehezen is tudott begyúródni a két fedett terasz közé elhelyezett székéhez az adományosztó, de azért sikerült elfoglalnia, és bár az általános hangzavarban senki nem értette a kíséretében sürgölődő ceremóniamestert, lassan elrendeződtek a dolgok. Először is leleplezték az egyik helybeli cég által készített óriás csokit – a 120 cm magas, 40 kilogrammos Mikulás-szobor egy átlátszó dobozban a tervek szerint december 23-ig marad ott, akkor pedig szétosztják –, majd átadták azt a hétszáz ajándékcsomagot, amelyekkel a Rotary Klub töltötte meg a Mikulás fogatát.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 61
szavazógép
2017-12-06: Közélet - Szekeres Attila:

Feljelentés magyarellenes uszításért

A fogarasi székhelyű Neuer Weg Egyesület és annak alelnöke, Hans Hedrich természetes személyként is feljelentette hétfőn a székelyudvarhelyi Kaufland Áruház grillezőjénél történt eset provokátorát, a téma kapcsán magyarellenes uszítást elkövető tévés műsorvezetőt és az adót, valamint más gyűlöletkeltő közösségi csatornák ismert és ismeretlen működtetőit, köztük a „magyarverő olimpiát” indító ismeretlent – jelezte az aktivista hétfő este.
2017-12-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Karácsonyvárás
NÉPMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR. Kézdivásárhelyen ma 17 órától a Vöröskereszt székhelyén megnyitják a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület kiállítását. Pénteken és szombaton 10–14 óráig foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek: karácsonyi tárgyakat készítenek.