Nem biztos a béremelés

2017. december 7., csütörtök, Belföld
Nem minden munkáltató hajlandó megemelni alkalmazottjainak bruttó fizetését – hívja fel a figyelmet a parlamenthez és a két házelnökhöz, Liviu Dragneához és Călin Popescu-Tăriceanuhoz intézett tegnapi levelében az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség.

A Bogdan Hossu szakszervezeti elnök által aláírt dokumentum szerint állami vállalatok is vannak a bruttó bérek emelését elutasító cégek  között, például a pénzügyminisztérium alárendeltségében levő Román Lottótársaság. A szakszervezetek szerint a kormánykoalíció által javasolt adóügyi reform  nagy bizonytalanságot szült a munkaviszonyok terén.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 61
szavazógép
2017-12-07: Belföld - :

Botrány a képviselőházban (Igazságszolgáltatási törvények)

Tolvajok feliratú papírokkal álltak ki az ellenzéki képviselők a képviselőház szónoki emelvénye mellé, ahonnan egyik társuk szócsővel próbálta elmondani véleményét, miután az ülésvezető sokadszor is elnémította a mikrofont,  és szavazásra buzdította a teremben ülőket. A bő óráig tartó zűrzavar az igaz­ságszolgáltatási törvények módosítása miatt tört ki.
2017-12-07: Belföld - :

Csődvédelem az erdélyi magyar sajtóban

Csődvédelem alá került hétfőtől a legnagyobb erdélyi magyar médiavállalkozás. Az Udvarhelyi Híradó Kft. jelenlegi vezetői szerint a korábbi menedzsment „rablógazdálkodása” miatt került válságos helyzetbe a cég, de a fizetésképtelenség elkerülése érdekében kezdeményezett eljárással lehetőség nyílik a helyzet stabilizálására. A mintegy 300 alkalmazottat foglalkoztató, több napilapot (Krónika, Vásárhelyi Hírlap, Csíki Hírlap, Gyergyói Hírlap, Udvarhelyi Híradó), egy hetilapot (Erdélyi Napló) és egy hírportált (szekelyhon.ro) működtető kiadó 2016. december 20-án közleményben tájékoztatta az ügyfeleit, hogy visszahívta tisztségéből az ügyvezető igazgatót, aki ellen bűnvádi eljárás is indult. Székely Róbert azonban tagadja a sikkasztásról szóló vádakat, és egyévi fizetésének elmaradásáért, illetve rágalmazásért pereli a kiadót. Idén az újságírók többször is késve kapták meg a fizetésüket, és nemrég válságosra fordult a helyzet. Ezért a kiadó november 24-én csődvédelmi kérelmet nyújtott be, amit jóvá is hagyott a Hargita megyei törvényszék. A kiadó körlevélben értesítette munkatársait a csődvédelemről, hangsúlyozva, hogy a lapkiadás továbbra is zavartalan, a korábbi években felgyűlt adósságok terhelik a céget. A kiadó bevételeit eddig a Magyarországon bejegyzett Határok Nélkül a Magyar Sajtóért Alapítvány egészítette ki. (Maszol)