Putyin újrázna

2017. december 7., csütörtök, Világfigyelő
Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette tegnap Nyizsnyij Novgorodban, hogy indul a jövő évi elnökválasztáson. A hivatalban lévő orosz államfő ezt a fennállásának 85. évfordulóját ünneplő GAZ autógyárban közölte.

A 65 éves politikusnak nagy az esélye arra, hogy a március 18-án megtartandó elnökválasztáson ismét fölényesen győzzön, közvélemény-kutatások szerint ugyanis a polgárok négyötöde támogatja, annak ellenére, hogy Oroszország gazdasági nehézségekkel küzd, konfliktusban áll a Nyugattal, és az államfő kormányzási módszereit a liberális ellenzék és külföld is bírálja. Putyin gyakorlatilag 1999. december 31., vagyis Borisz Jelcin elnök lemondása óta irányítja Oroszországot államfői vagy miniszterelnöki minőségben. A jelenlegi orosz elnököt hívei a Szovjetunió széthullását követő zűrzavar utáni stabilitás megteremtőjeként és Oroszország nagyhatalmi státusának helyreállítójaként tisztelik, bírálói viszont autoriter és geopolitikai elégtételre törekvő vezetőt látnak benne.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2017-12-07: Világfigyelő - :

Amerika Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának

Az Amerikai Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának – a hírt Donald Trump jelentette be tegnap Washingtonban, közölve egyúttal, hogy az amerikai nagykövetséget átköltöztetik Tel-Avivból Jeruzsálembe.
2017-12-07: Közélet - Nagy D. István:

Szoborügyek a tanácsban (Sepsiszentgyörgy)

A Grigore Bălan ezredest ábrázoló, valamint az Állomás negyedi román katona szobrának kérdése is terítékre került a hétfői sepsiszentgyörgyi tanácsülésen.