Putyin újrázna

2017. december 7., csütörtök, Világfigyelő

Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette tegnap Nyizsnyij Novgorodban, hogy indul a jövő évi elnökválasztáson. A hivatalban lévő orosz államfő ezt a fennállásának 85. évfordulóját ünneplő GAZ autógyárban közölte.


A 65 éves politikusnak nagy az esélye arra, hogy a március 18-án megtartandó elnökválasztáson ismét fölényesen győzzön, közvélemény-kutatások szerint ugyanis a polgárok négyötöde támogatja, annak ellenére, hogy Oroszország gazdasági nehézségekkel küzd, konfliktusban áll a Nyugattal, és az államfő kormányzási módszereit a liberális ellenzék és külföld is bírálja. Putyin gyakorlatilag 1999. december 31., vagyis Borisz Jelcin elnök lemondása óta irányítja Oroszországot államfői vagy miniszterelnöki minőségben. A jelenlegi orosz elnököt hívei a Szovjetunió széthullását követő zűrzavar utáni stabilitás megteremtőjeként és Oroszország nagyhatalmi státusának helyreállítójaként tisztelik, bírálói viszont autoriter és geopolitikai elégtételre törekvő vezetőt látnak benne.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2017-12-07: Világfigyelő - :

Amerika Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának

Az Amerikai Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának – a hírt Donald Trump jelentette be tegnap Washingtonban, közölve egyúttal, hogy az amerikai nagykövetséget átköltöztetik Tel-Avivból Jeruzsálembe.
2017-12-07: Közélet - Nagy D. István:

Szoborügyek a tanácsban (Sepsiszentgyörgy)

A Grigore Bălan ezredest ábrázoló, valamint az Állomás negyedi román katona szobrának kérdése is terítékre került a hétfői sepsiszentgyörgyi tanácsülésen.