Erdészeti bűncselekmények

2017. december 7., csütörtök, Közélet
Az év első tíz hónapjában 260 erdészeti ellenőrzést végeztek a Kovászna megyei rendőrség illetékes irodájának munkatársai. Ezek alkalmával 244 bűncselekményt és 533 szabálysértést fedtek fel. Előbbiekért bűnügyi vizsgálati iratcsomót állítottak össze, utóbbiakért 840 ezer lej bírságot róttak ki – közölte tegnap a rendőrség. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 61
szavazógép
2017-12-07: Közélet - :

Ittas vezető

A kézdivásárhelyi rendőrök ellenőrzés céljából megállítottak egy piros számtáblás személygépkocsit. Kiderült, ideiglenes forgalmi engedélye lejárt. Vezetője alkoholszagot árasztott, ezért szondába fújatták. A mérőműszer 1,18 mg/l szesztartalmat mutatott. A 45 éves férfit vérvételre kórházba szállították. Ittas, valamint forgalomba be nem jegyzett gépkocsi vezetéséért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)
2017-12-07: Máról holnapra - Farkas Réka:

Ha eluralkodik a gyász...

Gyászba borult Románia, királyát siratja, kit éltében ugyan nem sokra becsült, de most, elhunytával a mennyekig magasztal. Nem fogynak ki a szuperlatívuszokból, mintha nem is trónfosztott uralkodótól, hanem az országot vezetőtől búcsúznának, röpke történelmi szerepét méltatják, jellemét, kiállását dicsőítik még azok is, kik huszonöt évvel ezelőtt tűzzel-vassal, karhatalmi erőkkel akadályozták hazatérését. Hirtelen nemzeti hős lett Mihály király, s olybá tűnik, mintha a soha be nem köszönő jólétet, a törékeny román demokráciát temetnék vele.