Kulcsár-Terza József Felelősségre vonta a prefektust

2017. december 8., péntek, Közélet
Levélben kérte számon Sebastian Cucu prefektustól a december elsejei magyarellenes megnyilvánulásokat Kulcsár-Terza József képviselő. A december 6-i keltezésű dokumentumban felidézi, hogy a más megyéből érkezettek magyarellenes jelszavakat skandáltak, megsértették az állampolgárok alkotmányos jogait és a demokrácia alapelveit.
Érvei alátámasztására egy videófelvételt is csatolt a levélhez, amelyben meggyőződését fejezi ki: az évről évre ismétlődő hasonló akciók nem járulnak hozzá a békés együttéléshez, és arra szólítja fel a kormány háromszéki megbízottját, hogy a törvény által előírt módon lépjen fel a gyűlöletre és erőszakra buzdító megnyilvánulások ellen.
Kulcsár-Terza József a sajtónak elmondta, egyáltalán nem volt olyan békés a december elsejei felvonulás, mint azt sokan állítják, felháborítónak tartja a többször is elhangzó Börtönbe az autonómiával (Autonomie, la puscarie) jelszót. Véleménye szerint ez egybecseng a hétfői Dinamo–Sepsi OSK focimérkőzésen megjelent autonómiaellenes szlogenekkel, és meglátása szerint azt bizonyítja, az Új Jobboldal felvonulóit, illetve a Dinamo drukkereit ugyanonnan irányítják.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?







eredmények
szavazatok száma 53
szavazógép
2017-12-08: Jegyzet - Kuti János:

Vissza a királysághoz? (Kármentő)

Ismét dúl nálunk a testvérháború. Szociáldemokrata testvér harcol párttársa ellen. A miniszterelnök Mihai Tudose hadat üzent a pártelnök Dragneának, aki mellett a bukaresti főpolgármester asszony, Gabriela Firea áll markotányos nőként.
2017-12-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Előadás a barátságról (Bemutató a városi színházban)

Új bemutatót tart a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata: Yasmina Reza Művészet című darabját Barabás Árpád rendezésében láthatja a közönség a Vigadó Művelődési Házban. Az előadást, mely a mindenkori, művészettel kapcsolatos kérdéseket boncolgatva elsősorban a barátságról szól, ma 13 órától mutatják be a nagyterem színpadán kialakított stúdiótérben.