Tragédiához vezetett a biztonsági öv hiánya

2017. december 8., péntek, Közélet
Amint tegnapi lapszámunkban jeleztük, szerda este halálos baleset történt a szépmezői úton. Egy Sepsiszentgyörgy felől a rétyi útkereszteződés irányába tartó személygépkocsi lesodródott az úttestről és kerítésnek csapódott.

A balesetben elhunyt egy 43 éves nő, továbbá egy 18 éves nő és egy 2 éves gyerek súlyos sérüléseket szenvedett. Mindhárman a hátsó ülésen utaztak, és nem használták a biztonsági övet, a kisgyerek nem volt gyerekülésben. A gépkocsivezető és elöl helyet foglaló utasa, akik biztonsági övet használtak, könnyebben sérültek. A rendőrség megállapította, az 50 éves gépkocsivezető nem alkalmazkodott a nedves útviszonyokhoz. Gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés gyanújával nyitottak vizsgálati iratcsomót. A rendőrség felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára és kötelezőségére, hangsúlyozva, hogy a hátsó üléseken is használni kell azt. A gyerekeket szabályos gyerekülésbe kell rögzíteni, a nagyobbakat magasító ülésre helyezni és bekötni úgy, hogy a biztonsági öv ne érjen fennebb a vállnál, ne sértse a nyakat vagy arcot. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 53
szavazógép
2017-12-08: Közélet - Iochom István:

Karácsonyi népművészeti tárlat

A Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület tagsága a székházban nyitotta meg karácsonyváró kiállítását tegnap. László Károly egyesületi elnök a Bagoly Erzsébet és Pászka Éva által irányított hímzőkör lelkes és rendkívül aktív tagjait említette meg, akik nagyon szép munkákat állítottak ki.
2017-12-08: Közélet - :

Vigyázat a bankkártyával

Egy sepsiszentgyörgyi férfi jelentette a rendőrségen: internetes bankolás közben észrevette, számlájáról történő olyan, összesen 5200 lej értékű átutalások jelentek meg, amelyeket nem hajtott végre.