Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vigyázat a bankkártyával

2017. december 8., péntek, Közélet

Egy sepsiszentgyörgyi férfi jelentette a rendőrségen: internetes bankolás közben észrevette, számlájáról történő olyan, összesen 5200 lej értékű átutalások jelentek meg, amelyeket nem hajtott végre.


A rendőrség a férfi egyik munkatársa, egy 25 éves fiatalember személyében azonosította a tettest, aki bevallotta: kollégája egy pillanatra kint hagyta bankkártyáját, azt lefényképezte, s az adatok felhasználásával hozzáfért számlájához. A rendőrök törvénytelen bankműveletek gyanújával bűnügyi vizsgálati iratcsomót állítottak össze. A rendőrség figyelmeztet, vigyázzunk bankkártyánkra, hogy más ne férhessen hozzá, és igényeljünk olyan szolgáltatást, amely minden ügyletet SMS-ben jelez. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 391
szavazógép
2017-12-08: Közélet - :

Tragédiához vezetett a biztonsági öv hiánya

Amint tegnapi lapszámunkban jeleztük, szerda este halálos baleset történt a szépmezői úton. Egy Sepsiszentgyörgy felől a rétyi útkereszteződés irányába tartó személygépkocsi lesodródott az úttestről és kerítésnek csapódott.
2017-12-08: Közélet - :

A korrupció ellen

December 9-ét a korrupcióellenes harc világnapjává nyilvánította az ENSZ. Ez alkalomból kiadott közleményében a belügyminisztériumon belül működő korrupcióellenes főigazgatóság megyei osztálya emlékeztet: Románia 2003-ban írta alá az ENSZ korrupcióellenes egyezményét, és 2004-ben törvénykezésének részévé fogadta.