Ügyészek és ügynökök meséje

2017. december 8., péntek, Belföld
Az ügyészek és a hírszerző szolgálat emberei találták ki, hogy a „székely terroristák” robbantani akarnak – írja a Főtér hírportál az Átlátszó Erdély által közzétett összefoglaló alapján, abból az alkalomból, hogy – fél évvel az alapfokú ítélet kihirdetése után (amelyben Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt a bíró felmentette a merénylet tervezésének vádja alól) – napvilágot látott az ítélet indoklása is.

Eszerint a terroristaellenes ügyészség hiába készíttetett olyan szakértői jelentést a román hadsereg mérnökével, amelyben nemcsak petárdák pukkantak, hanem szöges bomba robbant, és hiába töltött meg 35 CD-lemezt a kísérleti robbantás felvételeivel, ha a fő bizonyítékként kezelt, lehallgatott beszélgetés a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagjai között egyszerűen nem támasztotta alá, hogy petárdás riogatáson kívül bármi másra készültek volna 2015. december elsején. Ezért a bíróság ejtette a terrorvádat, az ítélet indoklásában pedig kissé megfeddte az ügyészséget: „az eljárásnak kétségbevonhatatlan tényekre kell alapoznia, és észszerű következtetéshez kell vezetnie”.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 53
szavazógép
2017-12-08: Belföld - :

Befagyasztották a büntetőpontot

145 lejben szabta meg a közlekedési büntetőpont felső értékét a kormány. Ha a kormány nem lép közbe és nem rendezi sürgősségi rendelettel a kérdést, 2018-tól a minimálbér 1450 lejről 1900 lejre való emelésével a bírságok 32 százalékkal nőttek volna, ugyanis a büntetőpont értéke a minimálbér 10 százaléka. A rendelet a 2018-as évre érvényes. (Adevărul)
2017-12-08: Belföld - :

Megoldatlan a magyarok helyzete

A romániai magyarok helyzete nincs megoldva – hívta fel a figyelmet Tőkés László EP-képviselő Doru-Claudian Frunzulică SZDP-s politikusnak címzett nyílt levelében.