Elkerülhetetlen a háború?

2017. december 8., péntek, Világfigyelő
Az észak-koreai külügyminisztérium szerda késő esti közlése szerint a háború már nem, csak a kezdete kérdéses. A tárca szóvivője nyilatkozatban tudatta, hogy a nagyszabású dél-koreai-amerikai hadgyakorlatok, továbbá Washington fenyegetései, melyek szerint megelőző csapást mérne Észak-Koreára, a háborút a Koreai-félszigeten kétségtelen ténnyé teszik.

„Már csak az maradt kérdéses, hogy mikor tör ki” – áll a kommunista diktatúra külügyminisztériumi nyilatkozatában, amelyet a KCNA észak-koreai állami hírügynökség adott hírül. „Nem akarunk háborút, de nem bújunk el előle. Ha az Egyesült Államok elszámítaná magát türelmünk megítélésében, és atomháborút robbantana ki, biztosan nagy árat fizettetnénk vele hatalmas nukleáris erőnkkel, amelyet állhatatosan fejlesztünk” – olvasható a nyilatkozatban.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 53
szavazógép
2017-12-08: Világfigyelő - :

Katalánok tüntettek Brüsszelben

Rendőrségi becslések szerint mintegy 45 ezren vonultak utcára tegnap a belga fővárosban Katalónia elszakadását követelve. Az Ébredj, Európa! Álljunk ki a demokráciáért! jelmondattal meghirdetett felvonulás résztvevői az októberben leváltott katalán kormány melletti támogatásukat fejezték ki. Carles Puigdemont menesztett elnök és volt kabinetjének négy tagja október vége óta Brüsszelben tartózkodik.
2017-12-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ünnepvárás Háromszéken
Sepsiszentgyörgy
MESTERSÉGEK NAGYVÁSÁRA – KARÁCSONYI KÉZMŰVESVÁSÁR. A hagyományos múzeumi vásár új helyszíne a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme, ahol adventi hangulat, forralt bor, kézműves- termékek és sok kulturális családi program várja az érdeklődőket. A mai program: 10–20 óráig kézművesvásár; 11-től a Százlábacskák Néptáncegyüttes műsora; 14–16 óráig Diónyi varázslat – ajándékkészítés Demeter Miklós és Anasztázia vezetésével; 16.30-tól Angyalváró mesefoglalkozás Csavar-Mátis Katalinnal; 18-tól István Ildikó és a Folker muzsikál. Vasárnap: 10–19 óráig kézművesvásár; 10.30-tól angyalváró mesefoglalkozás Szabó Enikővel; 14–16 óráig Diónyi varázslat – ajándékkészítés Demeter Miklós és Anasztázia vezetésével; 16.30-tól Angyalváró mesefoglalkozás Szabó Enikővel. Állandó programok: Péter Alpár képzőművész fotókiállítása az indiai és iráni bazárokról és kézművesekről, gyerekjátszó, büfé.