SepsiszentgyörgyKésnek a téli örömök

2017. december 12., kedd, Közélet
Sepsiszentgyörgyön még csak a hó és a fagy mutatja, hogy december közepén járunk: az utcai díszkivilágítás nemhogy pompásabb lenne a tavalyinál, még félig sem készült el, és a gyermekek, fiatalok kedves mulatságának számító főtéri korcsolyapálya megnyitására is várni kell. A sugásfürdői síszezon kezdete is bizonytalan: habár az elmúlt hétvégén annyira lehűlt a levegő, hogy a hóágyúkat be tudták indítani, a hóréteg még túlságosan vékony ahhoz, hogy lécre lehessen állni, és azt is elviheti a következő napokra jósolt felmelegedés.
A díszkivilágítás rengeteg bosszúságot okoz a városvezetőknek, hiszen már az adventi gyertyagyújtáskor fel szerették volna kapcsolni az ünnepi fényeket – a tönkrement régiek helyett egy egész sor új elemet rendelt az önkormányzat –, ám a közbeszerzési eljárást megnyerő galaci cég nem készült el a szereléssel sem december 3-ra, sem a következő határidőként megszabott december 10-re. Vasárnaptól már a fontosabb utcák és terek mellett a főtéri karácsonyfának is teljes díszben kellene állnia, de tegnap még a belvárosban is kevés jele volt annak, hogy szűk két hét múlva karácsony. Sztakics Éva alpolgármester közlése szerint eddig mindössze a még használható régi díszeket szerelték fel, az újak meg sem érkeztek, és a cégnél a telefont sem veszik fel; a munkások tegnap elmentek, de azt mondták, ma visszajönnek. Ilyenformán nem tudni, mikor örvendezhet a megyeszékhely téli köntösének a lakosság – egyelőre csak annyi biztos, hogy a város büntetőkamatot számol fel minden napi késedelemért a hanyag vállalkozónak.
Valamivel biztatóbban alakul a főtéri korcsolyapálya: felszerelése folyamatban, tegnap is dolgoztak rajta, de megnyitásának ideje még ismeretlen. A berendezés teljesen új, elhelyezése és beüzemelése időigényes, a jégkészítés pedig csak azután kezdődik, és az is több napig tart, le is lassulhat, ha nem lesz fagy – tudtuk meg a város szabadidős létesítményeit működtető Sepsi Rekreatív Rt. szóvivőjétől.
Ígyártó Gabriella azt is elmondta: Sugásfürdőn egyelőre csak a csobbanó használható, a lehullott és a napokban hozzágyártott hó még nem elég ahhoz, hogy megnyissák a sípályákat.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2017-12-12: Máról holnapra - Mózes László:

Egy év zűrzavar

Egy esztendeje, a december 11-én tartott parlamenti választásokat fölényesen megnyerve jutott hatalomra az uralkodó szociálliberális koalíció. Az akkori voksoláson a szavazatra jogosultak csupán 39 százaléka határozott erről, 61 százaléknyian nem éltek választói jogukkal.
2017-12-12: Belföld - :

Vizsgálódik az Európa Tanács (Igazságügyi törvények)

Felülvizsgálja az Európa Tanács keretében működő korrupcióellenes államcsoport (GRECO) a romániai igazságügyi törvények módosításáról szóló tervezeteket – tájékoztat a strasbourgi székhelyű nemzetközi szervezet.