Máthé Gábor, a II. Világháborús Emlékérem kitüntetettje

2017. december 12., kedd, Közélet
Szombaton délután Sepsiszentgyörgyön vitéz Székely Zsolt, az Erdélyi Vitézi Rend főkapitánya a nemzetért végzett áldozatos munkássága elismeréséül a II. Világháborús Emlékéremmel tüntette ki a 96 éves kézdivásárhelyi Máthé Gábor egykori hadifoglyot, akit ez év július elsején a  Vártemplomban avattak vitézzé.
  • TUBÁK KLÁRA FELVÉTELE
    TUBÁK KLÁRA FELVÉTELE
Gabi bácsi 1944. szeptember 8-i dátummal kapta meg a mai napig őrzött iratot, melyben arról értesítették, hogy a haza érdekében végzett hősies helytállásáért első fokozatú koszorús és kardos tűzkereszttel tüntették ki, de magát a kitüntetést soha nem vette át. Egy ahhoz hasonló kitüntetést szerzett dr. v. Székely Zsolt és adta át 73 év után Máthé Gábornak. A kitüntetés átadására az Erdélyi Vitézi Rend állományának soros ülésén került sor, ahol a rendtársak felállva köszöntötték a legidősebb vitézt.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2017-12-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Fogyasztásra alkalmatlan áru a polcokon (Élelmiszer-biztonsági ellenőrzés)

Több mint nyolcvan, élelmiszerrel foglalkozó vállalkozást – piacoktól boltokig, húsfeldolgozóktól vendéglőkig, cukrászműhelyektől lerakatokig – ellenőrzött tüzetesen a megyei élelmiszer-biztonsági igazgatóság, amely az ünnepek közeledtével fokozza tevékenységét. Az elmúlt időszakban több kihágást tapasztaltak Háromszék-szerte, emiatt bírságoltak, de előfordult az is, hogy bevonták a mulasztáson ért vállalkozás működési engedélyét.
2017-12-12: Kármentő - Váry O. Péter:

A kultúra örök

A költő szerint csak Anna örök. Néhány elvakult, amúgy a jobbik fajtából való, az emberiség szekerét a szellem erejével előrébb tolni próbáló társunk szerint a kultúra is örök, de ebbe most ne menjünk bele. Nem mintha nem értenénk egyet velük, inkább azért, mert attól tartunk, néhány olvasónk itt elveszti érdeklődését, a további betűhalmaz csak értelmetlenül elpocsékolt nyomdafesték marad számára.