„Csengettyű” még bajt okozhat

2017. december 13., szerda, Belföld
Tönkretette a hegyimentők menedékházának kapuját az elmúlt éjjel az a medve, amely november folyamán többször megpróbált behatolni a Postăvarul Panzióba.
Rolf Truetsch, az 1604 méter magasan található vendéglátóhely ügyvezetője tegnap bejelentette: a Keresztényhavason (Masivul Postăvarul – Schuler) elszaporodtak a medvék, a szóban forgó példány novemberben többször is megpróbált bejutni az általa vezetett panzióba, az elmúlt éjjel pedig a hegyimentők épületének garázskapuját tette tönkre. Mircea Dobre turisztikai miniszter Brassópojánán találkozott a vendéglátó egységek vezetőivel, ebből az alkalomból kérte Rolf Truetsch a tárcavezető segítségét a medvékkel kapcsolatban. Truetsch emlékeztette a minisztert, hogy év végén jelentős számú turista fog érkezni a környékre, és az elszaporodott medveállomány kellemetlenségeket okozhat. A síelők kedvelt szálláshelyének ügyvezetője azt is elmondta: a Csengettyűnek becézett medve már naponta jár az épülethez, tönkreteszi az ajtókat, ablakokat, jelentős károkat okozva.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2017-12-13: Belföld - :

Hírsaláta

ÓVATOSAN A VÉLEMÉNNYEL. Kilencszáz leje bánta egy bukaresti férfinak, hogy a csendőrséget sértegető bejegyzéseket tett közzé a Facebookon.
2017-12-13: Belföld - :

Lesznek üdülési jegyek

Az üdülési jegyeket 2018 első évnegyedében osztják ki, ezekre 842 millió lejt szánt a minisztérium a 2018-as évi költségvetésből – nyilatkozta tegnap Mircea Dobre turisztikai miniszter. Az üdülési járandóság 1450 lej alkalmazottanként, és ezt üdülési jegy formájában kapják meg. Ezeket minden közintézmény odaítélheti, amennyiben az összeget belefoglalták a költségvetésükbe. A jegyet csak annak tulajdonosa használhatja fel, ugyanis névre szóló lesz, és csak a programban részt vevő szolgáltatóknál érvényesíthető.