Visszatér a zöldilleték

2017. december 13., szerda, Belföld
Akár már három hónap múlva, 2018 márciusában visszavezethetik a személygépkocsi-tulajdonosokat sújtó környezetvédelmi bélyegilletéket – jelentette be Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.
A Maszol hírportál szerint a tárcavezető a jövő évi költségvetés vitáján beszélt erről. Mint elmondta, a szakemberek jelenleg dolgoznak azon a tervezeten, amely EU-konformmá tenné a sokak által törvénytelennek tartott adót. „A Környezetvédelmi Alap költségvetését jövő év elején, március-áprilisban fogadjuk el. Remélem, hogy addig sikerül a környezetvédelmi bélyegilletéket összhangba hozni az európai direktívákkal” – fogalmazott. Hozzátette: egyelőre nem ismer részleteket arról, hogy miképpen fogják megállapítani a szennyező autókat sújtó adó mértékét, de az alapelv, hogy a szennyezőnek fizetnie kell.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2017-12-13: Belföld - :

Lesznek üdülési jegyek

Az üdülési jegyeket 2018 első évnegyedében osztják ki, ezekre 842 millió lejt szánt a minisztérium a 2018-as évi költségvetésből – nyilatkozta tegnap Mircea Dobre turisztikai miniszter. Az üdülési járandóság 1450 lej alkalmazottanként, és ezt üdülési jegy formájában kapják meg. Ezeket minden közintézmény odaítélheti, amennyiben az összeget belefoglalták a költségvetésükbe. A jegyet csak annak tulajdonosa használhatja fel, ugyanis névre szóló lesz, és csak a programban részt vevő szolgáltatóknál érvényesíthető.
2017-12-13: Világfigyelő - :

Védik az őshonos nemzeti kisebbségeket

Elfogadta az Európai Parlament az uniós polgárságról szóló 2017. évi jelentést, amely Sógor Csaba munkája nyomán hangsúlyosan foglalkozik az őshonos nemzeti kisebbségek védelmével is.