Loptak a szeszgyárból

2017. december 13., szerda, Közélet
Két házkutatást tartottak a gazdasági rendőrség munkatársai közrendészekkel és a rohamosztag nyolc harcosával, valamint a helybeli őrs munkatársaival kiegészülve Uzonban és Kökösben szombaton. Az akció során 3424 liter, idén novemberben és decemberben a volt uzoni szeszgyárból ellopott szeszes italt foglaltak le. Hét embert a megyei rendőrség székhelyére kísértek, kihallgatásuk után hat ellen minősített lopás gyanújával folytatják a bűnügyi kivizsgálást. A lopott áru értéke mintegy 50 ezer lej – közölte a rendőrség tegnap. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2017-12-13: Közélet - :

Ellenőrzött tisztaság

Új ellenőrzési rendszert vezetett be Sepsiszentgyörgy önkormányzata a köztisztasági vállalattal közösen. A várostakarítást eddig a vállalat emberei szúrópróbaszerűen ellenőrizték, és ez nem mindig bizonyult hatékonynak – jelentette be Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Eszerint az utcák hótalanítását, locsolását, seprését az önkormányzat részéről egy állandó ellenőr napi két óra alatt ellenőrzi a takarításért felelő csapat vezetőjével közösen. Amennyiben adott részeken nem megfelelő a szolgáltatás, azt újból elvégzik. Az alpolgármester szerint a cél, hogy egyenletes, kiszámítható köztisztaság legyen a város utcáin. (ndi)
2017-12-13: Közélet - :

Munkában a közlekedésrendészek

Az elmúlt hétvégén naponta 29 rendőr és hat radarral ellátott rendőrautó ellenőrizte a forgalmat Háromszéken. Két bűncselekményt és 102 szabálysértést észleltek, utóbbiak közül 52 esetben a sebességmérő sípolt. A rendőrök három nap alatt nyolc gépkocsivezetői jogosítványt függesztettek fel. (sz.)