ÚszásRemekeltek a magyar úszók Koppenhágában

2017. december 19., kedd, Sport

Kapás Boglárka révén egy arany-, valamint Kenderesi Tamás által egy bronzérmet nyertek a magyar úszók a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

  • Kenderesi Tamás, Bernek Péter, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Gyurta Gergely. Fotó: musz.hu
    Kenderesi Tamás, Bernek Péter, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Gyurta Gergely. Fotó: musz.hu

A női 400 méter gyors döntőjében Kapás Boglárka, valamint a német Sarah Köhler különversenyt vívott a győzelemért, és a 800 méter fináléjával ellentétben az olimpiai bronzérmes magyar sportoló ezúttal sokkal jobban bírta a végét, így 3:58.15 országos csúccsal diadalmaskodott. Ezt követően a 200 méter pillangó fináléjában Cseh László címvédőként a legjobb idővel, valamint Kenderesi Tamás volt érdekelt. Utóbbi egyéni csúccsal (1:52.25) odaért a harmadik helyre. A magyarok nyolc arannyal, három ezüsttel és két bronzzal az oroszok mögött a második helyen zárták a rövid pályás kontinensviadal éremtáblázatát.
A magyar válogatott éremszerzői: Hosszú Katinka (6 aranyérem – 50 m hát, 100 m hát, 200 m hát, 100 m vegyes, 200 m vegyes, 400 m vegyes), Kapás Boglárka (1 aranyérem – 400 m gyors, 1 ezüstérem – 800 m gyors), Bernek Péter (1 aranyérem – 200 m vegyes, 1 ezüstérem – 400 m gyors), Verrasztó Evelyn (1 ezüstérem – 200 m vegyes), Kenderesi Tamás (1 bronzérem – 200 m pillangó), Gyurta Gergely (1 bronzérem – 200 m vegyes).
A magyarok újabb kiváló szereplése nem okozott meglepetést, viszont romániai sportoló tizenegy évvel Răzvan Florea 200 méter háton úszott bronzérme után állhatott fel ismét dobogóra rövid pályás Európa-bajnokságon. Az Egyesült Államokban készülő, de a Dinamo által leigazolt, 20 éves Robert Glință a saját országos csúcsát megdöntve 100 méter háton az orosz Kliment Kolesznyikov és az olasz Simone Sabbioni mögött harmadikként csapott célba. Glință szerezte Románia egyetlen érmét.
Két világ- és négy Európa-csúcs született a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. A versenyen 47 ország hétszáz sportolója vett részt, és negyven számban hirdettek győztest.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2017-12-19: Sport - :

Továbbjutottak a szentgyörgyi lányok (Kosárlabda)

Elődöntős a Sepsi ISK U13-as lánycsapata, miután a megyeszékhelyi együttes a hazai rendezésű teremtornán harcolta ki a továbbjutást.
2017-12-19: Sport - :

Franciaország nyerte a döntőt (Kézilabda-világbajnokság)

A női kézilabda-világbajnokság döntőjében, Hamburgban a magyarokat a nyolcaddöntőben búcsúztató Franciaország meglepetésre 23–21 arányban legyőzte az esélyesebbnek tartott címvédő és Európa-bajnok Norvégia csapatát, ezzel 2003 után ismét világbajnok lett.