Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adventi történetek a könyvtárbanA csoda bárkivel megtörténhet

2017. december 20., szerda, Közélet

Karácsony közeledtével a csodára várunk, de az is egy kisebb csoda, ha találkozunk egy jó irodalmi alkotással – mondta Szonda Szabolcs, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója a harmadik alkalommal szervezett Adventi történetek olvasásnépszerűsítő program hétfői zárórendezvényén. A könyvtár gyermekrészlege által szervezett eseményen ismert helyi személyiségek zenéltek és olvastak fel verseket, rövid irodalmi alkotásokat, a programban részt vevő diákok között pedig ajándékcsomagokat sorsoltak ki.

  • Zsúfolásig megtelt a Gábor Áron Terem az olvasást szerető gyermekekkel. Albert levente felvétele
    Zsúfolásig megtelt a Gábor Áron Terem az olvasást szerető gyermekekkel. Albert levente felvétele


A 8–12 és 13–15 éves korosztályban szervezett olvasásnépszerűsítő programban a diákoknak tíz mesét, történetet kellett elolvasniuk és az ezekhez kötődő feladatokat megoldaniuk. A résztvevők egy része a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc-, Nicolae Colan- és az Ady Endre Általános Iskolában tanul, ahová a szervezők külön eljuttatták a szövegeket és feladványokat. Az ajándéksorsoláson azok az olvasók vehettek részt, akik a feladott szövegek legalább felét elolvasták, és a feladatok megoldását beküldték. A zárórendezvényen gitármuzsikával köszöntötte az ifjú olvasókat Luppinger Attila, a Váradi József Általános Iskola diákja, felolvasott Benkő Éva, a Guzsalyas Játszóház alapítója, játékmestere, Bordás Noémi kosárlabdaedző, Kolcsár József színművész, Tóth B. Csaba alpolgármester és Vass Hunor karateedző. A felolvasások sorát Orbán Ferenc dalszerző zárta, aki a végén közös éneklésre bírta a jelenlévőket.
Az olvasóprogram tizedik feladványa Hunyadi Sándor Karácsonyéjjel című története, amely a hétfői rendezvényen is elhangzott, találóan zárta a feladványok sorát és hangolt rá a karácsonyra. Zárósoraiban a szerző a csodát idézi, amely bárkivel megtörténhet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1145
szavazógép
2017-12-20: Közélet - Hecser László:

Gyilkosság Sepsikőröspatakon

Hétfőn délelőtt rendőrök zárták le a református templom tőszomszédságában levő ház környékét: gyilkosság miatt tartottak helyszínelést. A 69 éves Zs. Andrást már hónapok óta eltűntként tartották nyilván; a tett elkövetésével feleségét vádolják.
2017-12-20: Közélet - Szekeres Attila:

Boldog karácsonyt és új évet! (Regölés Sepsiszentgyörgyön)

Boldog karácsonyt! – hangzott el számtalanszor tegnap este Sepsiszentgyörgyön, ahol a Guzsalyas Alapítvány által több mint negyedszázada felelevenített népi hagyomány szerint regöltek a szervezet növendékei, barátai, mintegy másfél százan, gyerekek és felnőttek egyaránt.