Az MPP ellene szavaz

2017. december 22., péntek, Közélet

A Magyar Polgári Párt ezentúl nem támogatja a december 1-jei román nemzeti ünnep megszervezéséhez való anyagi hozzájárulást megszavazó határozatot – közölte Pethő István, a párt képviselője Kovászna Megye Tanácsának tegnapi soros ülésén.


Felszólalásában rámutatott, Sepsiszentgyörgyön idén is megismétlődtek a magyarellenes megnyilvánulások, idegenből jött egyének megsértették a helybelieket, ezért az MPP tanácstagjai ezentúl az anyagi támogatás ellen fognak szavazni. Az RMDSZ tanácstagjai azt tesznek, amit akarnak, de ők (ketten vannak – szerk. megj.) ezt nem támogatják – mondotta. Florentina Teacă szociáldemokrata képviselő reagálásában elmondta, idén igazán nem történtek nacionalista megnyilvánulások egyik oldalról sem, az Új Jobboldal Párt tagjait a csendőrök elszigetelték. Mint ismeretes, Románia nemzeti ünnepének megszervezését a prefektúra bonyolítja le, de az anyagi felét a megyeháza, illetve a megfelelő helyi önkormányzatok, Sepsiszentgyörgy esetében a városháza állja. Ehhez tanácshatározat szükséges. A megyeháza idén 30 000 lejt utalt ki a célra. Az egyesülés felvonulásán az Új Jobboldal Pártnak a rendfenntartók által elkülönített mintegy hetventagú csoportja skandálta: Románia nemzetállam!; Hargita és Kovászna román föld!; A román nyelv az egyedüli úr!; Börtönt az autonómiáért! (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1642
szavazógép
2017-12-22: Közélet - Bokor Gábor:

Hintón érkezett a Mikulás Uzonba

Ha szán nincs, a hintó is jó – valószínűleg így gondolkodott a hó hiányába belenyugvó Mikulás, amikor szerda délután bevonult Uzonba, a polgármesteri hivatal által állított karácsonyfa elé. A téren tömeg várta érkezését, gyerekek, szüleik, idősek, fiatalabbak örvendtek neki.
2017-12-22: Közélet - :

Kiskorú petárdázót fogtak

Tizenhét éves fiatal bukott le kedden Sepsiszentgyörgyön, miközben a törvény által tiltott tűzszerészeti eszközöket (petárdákat) „próbált ki”. A rendőrség közlése szerint a fiatal lakhelyén is házkutatást tartottak, amely során 112 petárdát találtak, ezeket elkobozták.