Elsején is tüntettek

2018. január 3., szerda, Belföld
Több mint 200 ember tüntetett január 1-jén, hétfő este a bukaresti Győzelem téren az igaz­ságszolgáltatás törvényeinek módosítása ellen. A tiltakozók 18 órakor kezdtek gyülekezni, és 19 órakor voltak a legtöbben.

A zászlókkal, vuvuzelákkal és dobokkal felszerelt tüntetők már ismert SZDP- és korrupcióellenes jelszavakat skandáltak, de már nem csupán a politikusok – elsősorban Călin Popescu-Tăriceanu és Liviu Dragnea – felelősségre vonását, illetve független igazságszolgáltatást követeltek, hanem előrehozott választásokat is. Incidensekre nem került sor, a közlekedést sem zárták le a téren. A tüntetők 20 óra körül szétszóródtak.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-03: Belföld - :

Iohannis újévi üzenete

A 2017-es esztendő a próbatételek éve volt – szögezte le Klaus Iohannis államfő szilveszteri üzenetében. „Már csak néhány óra választ el minket a 2018-as évtől, amely a centenárium éve lesz.
2018-01-03: Belföld - :

Petárdák és más bűncselekmények

Közel 8 tonna pirotechnikai eszközt koboztak el a rendőrök az elmúlt héten. 800 ellenőrzést tartottak, 324 bűncselekményt állapítottak meg, és 331 személy ellen indítottak büntetőjogi eljárást.