MegjelentÁros Károly: Háromszékiek a sportvilágban

2018. január 3., szerda, Sport
Megjelent lapunk egykori munkatársa, a 2015-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Áros Károly hiánypótló alkotása, a Háromszékiek a sportvilágban című könyve.
A 2011-ben megjelent Sepsiszentgyörgyiek a sportvilágban méltó folytatásaként a Tinta Kiadó gondozásában megjelent kötet egy kis, a sportról szóló „mindentudó”, amelynek lapjain a háromszéki sport múltja elevenedik meg. A szerző huszonnégy különböző sportág mintegy kilencven olyan sportolóját mutatja be, akik sikereik révén öregbítették megyénk hírnevét, megdobogtatták a mindenkori szurkolók szívét, és eredményeik révén sokan a mai generációk példaképeivé váltak. Ők – többek között Ambrus Erzsébet, Ugron Jozefina, Derzsi Ede, Szabó Katalin, Gáll Lajos, Selymes Tibor – a sportnak szentelték életüket, s e kiadvány pedig győzelmeik, kimagasló teljesítményük, emberfeletti kitartásuk és elhivatottságuk előtt tiszteleg.
A könyv a H–Press újságosbódéiban kapható, ára 25 lej. (t)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-03: Sport - Tibodi Ferenc:

Önök döntöttek! (Háromszék legjobbjai)

Lapunk olvasói 2017-ben is megválasztották Kovászna megye legjobb sportolóit, csapatát, edzőjét. Ez alkalommal bő két hét után került pont a Háromszék napilap rendezte szavazásra. Ahogy már megszokhattuk, olvasóink voksai alapján – immár negyvenhatodik alkalommal – mi is díjazzuk megyénk legjobbjait. Célunk ezzel a szavazással nem más, mint hogy elismerésünket fejezzük ki és köszönetet mondjunk azoknak, akik fáradságot nem ismerve a nemrég véget érő esztendőben is tisztességesen képviselték Háromszék színeit az országban és annak határain túl.
2018-01-03: Sport - :

Az első helyről várják a folytatást (Kosárlabda, Női Nemzeti Liga)

Az óév utolsó hete sem telt el kosárlabda nélkül, de a kosárlabda női Nemzeti Liga 12. fordulója sepsiszentgyörgyi szempontból izgalommentesen telt el, hisz a bajnoki címvédő Sepsi-SIC szabadnapos volt a 2017-es esztendő utolsó játéknapján. Ennek ellenére a zöld-fehérek hibátlanul vezetik a pontvadászat rangsorát, és Zoran Mikes tanítványai éllovasként „pihenték ki” magukat a téli vakációban.