Évbúcsúztató futásNépes mezőny

2018. január 3., szerda, Sport
A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör december 28-án hatodik alkalommal rendezte meg az évbúcsúztató futását, a 2017-es esztendő utolsó sporteseményét, amelynek helyszíne a megyeszékhelyi Erzsébet park volt. A hagyományos rendezvény Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, valamint a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság pártfogásával jött létre.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A több mint száz futónak egy óra állt rendelkezésére, hogy mozogjon, mindenki a saját tempójában akár egyedül, akár társaságban, ám közben lehetett pihenni és meleg teát is kortyolgatni. A megmozduláson a futókör tagjain kívül részt vettek a sepsiszentgyörgyi sportiskola atlétái és kosarasai, a Shoto Team és a Sport-All karatékái, illetve olyanok, akik kedvelik a mozgást, a szaladást. A parkban körözőket a rokonok vagy az éppen arra sétáló szentgyörgyiek tapssal jutalmazták. A szervezők elmondása szerint a sportesemény elérte célját, ugyanis a résztvevők jókedvvel búcsúztatták a 2017-es esztendőt. A rendezvényt támogatta az Asimcov, a Bertis és a Diószegi Pékség.
A Gáll Lajos Futókör minden tagjának, minden háromszéki sportolónak, csapatnak, sportbarátnak sikerekben gazdag 2018-as évet kíván. (t)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-03: Sport - :

Az első helyről várják a folytatást (Kosárlabda, Női Nemzeti Liga)

Az óév utolsó hete sem telt el kosárlabda nélkül, de a kosárlabda női Nemzeti Liga 12. fordulója sepsiszentgyörgyi szempontból izgalommentesen telt el, hisz a bajnoki címvédő Sepsi-SIC szabadnapos volt a 2017-es esztendő utolsó játéknapján. Ennek ellenére a zöld-fehérek hibátlanul vezetik a pontvadászat rangsorát, és Zoran Mikes tanítványai éllovasként „pihenték ki” magukat a téli vakációban.
2018-01-03: Magazin - :

Eötvös Rémusz különdíjas (Fölszállott a páva )

A Tatrospart Néptánccsoport nyerte a közönségdíjat a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor pénteki döntőjében, amelyet a Duna Televízió élőben közvetített. A sepsiszentgyörgyi Eötvös Rémusz őrkői roma énekes egymillió forintos különdíjait kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától.