Mága-hangverseny világhírű énekesekkel

2018. január 4., csütörtök, Magazin
Világhírű énekesek, köztük Katharine McPhee amerikai előadó, Aida Garifullina tatár származású énekes, valamint a többszörös Grammy-díjas David Foster is részt vett Mága Zoltán hegedűművész 10. Budapesti Újévi Koncertjén a budapesti Arénában.
  • Fotó: Híradó.hu
    Fotó: Híradó.hu
A jubileumi gálaesten megemlékeztek a Kodály-, az Arany János- és a Reformáció 500 emlékévekről is. Az eseményen 13 ezer ember vett részt. A közönség soraiban közjogi méltóságok, miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők, egyházi méltóságok, a magyar rendvédelmi kar tábornokai, valamint közel 20 ország nagykövete ünnepelt.
A gálaesten fellépett a világ egyik legnagyobb zenei szaktekintélye, a többszörös Grammy-díjas David Foster, aki több Oscar-díjas film zeneszerzőjeként működött közre, és számos világsikerű szám szerzője. A fellépők között volt Katharine McPhee énekes, Sheléa Frazier Grammy-díjas amerikai producer, zeneszerző, karmester, valamint a tatár származású orosz opera-szoprán, Aida Garifullina, a 2013-as Operalia verseny győztese. Színpadra lépett Fernando Varela amerikai operaénekes és ifjabb Mága Zoltán hegedűművész. Videoüzenetben köszöntötte Magyarországot és az újévi koncert közönségét Quincy Jones Grammy-díjas amerikai producer, zeneszerző, karmester és trombitás. A műsorban közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, a Készenléti Rendőrség Zenekara, a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay László Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara.
Mága Zoltán hegedűművész a 10. jubileumi koncert alkalmából díjat is alapított, amelyet ezentúl minden évben az újévi koncerten nyújt át. A Gáladíjat a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért magyar vagy nemzetközi előadó vagy producer nyerheti el. Idén elsőként David Foster amerikai zenész és producer kapta az elismerést.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Heti sürgősség
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályán 2017. december 25. és január 1. között 753 esetet láttak el, 180 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete: 61 szív- és érrendszeri, 74 ideggyógyászati, 62 sebészeti, 277 belgyógyászati, 119 gyerekgyógyászati, 45 nőgyógyászati, 26 pszichiátriai, 89 ortopédiai sürgősség. 28 szülést bonyolítottak le: 15 lány és 13 fiú jött a világra. Közúti balesetben szerzett sérülésekkel 5 személyt, erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel 13 személyt, ittas állapot miatt 23 személyt részesítettek kezelésben.
2018-01-04: Magazin - :

Hatvan éve hunyt el Kittenberger Kálmán

Hatvan éve, 1958. január 4-én halt meg Kittenberger Kálmán Afrika-kutató, vadász, gyűjtő, a magyar vadászirodalom klasszikusa.