ÖkölvívásMezei Szlovákiában bokszolt

2018. január 4., csütörtök, Sport
A kovásznai Mezei Gabriella december 29-én a szlovákiai Komáromban lépett szorítóba a felvidéki Ferenczi Klaudia ellen egy nemzetközi, négymenetes ökölvívó-mérkőzésen, ahol a ringben történtek ellenére a bírók döntetlenre hozták ki az eredményt.
  • Ferenczi Klaudia és Mezei Gabriella az eredményhirdetés után
    Ferenczi Klaudia és Mezei Gabriella az eredményhirdetés után
A 23 éves Mezeinek magyar bajnoki címmérkőzésen kellett volna szorítóba lépnie Budapesten, viszont ellenfele, a magyarországi Kiss Edina a találkozót megelőző egyik edzésen sérülést szenvedett, így vissza kellett mondania a betervezett összecsapást. Kiss helyett Ferenczi vállalta, hogy kiáll Gabriella ellen, ahol a kovásznai ökölvívó mind a négy menetben fölényesen jobb volt ellenfelénél, a testre tartó ütéseit sorra bevitte, illetve kiváló védekezésének köszönhetően ellenfele csak néhányszor volt képes a közelébe férkőzni, de nem találta el a háromszéki bokszolót.
„Gabriella ezúttal saját súlycsoportjában, vagyis harmatsúlyban lépett szorítóba, és azt kell mondanom, hogy egy újabb nagyszerű mérkőzést tudhat maga mögött, ahol intenzív küzdelmet vívott ellenfelével, egyértelműen több ütést vitt be, de mindezek ellenére a bírók döntetlenre hozták ki az állást. Nem búslakodunk az eredmény miatt, határozott elképzeléssel edzünk és készülünk a következő összecsapásra” – mondta Pap Ferenc, Mezei Gabriella trénere. 
A 24 éves szlovákiai ökölvívó eddig összesen 82 alkalommal lépett ringbe, 16 alkalommal – hétszer kiütéssel – győzött, 60 mérkőzést veszített el és hatszor vívott döntetlent, a világranglistán pedig nem jegyzik. A 2015-től hivatásos szinten bokszoló Mezei eddig 21 összecsapást tudhat maga mögött, nyolc győzelme – 3 kiütéses – mellett 11 alkalommal maradt alul és kétszer ért el döntetlent, a világranglista 64. helyén áll.
A háromszéki sportoló a következő hetekben tovább készül az előtte álló megmérettetésekre, hiszen trénerével szeretnék, ha az elmaradt magyar bajnoki címmérkőzést megrendeznék, de kilátásban van egy összecsapás Spanyolországban is, illetve a Sepsiszentgyörgyön rendezendő profi ökölvívó  és K–1 gáláról sem feledkeztek meg. (miska)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-04: Magazin - :

Állandó fenyegetettségben (Charlie Hebdo)

Három évvel a szerkesztőségét megtizedelő merénylet után a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap az évforduló alkalmából kiadott lapszámban számol be az állandó veszélyről, amely miatt drákói biztonsági körülmények közepette kénytelen dolgozni.
2018-01-04: Sport - :

Utánpótlástorna az új műjégpályán (Jégkorong)

A Kézdivásárhelyi HC Bikák és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia először szervezte meg a Kézdivásárhely Kupa utánpótlás jégkorong tornát tíz év alatti gyerekek számára. A felső-háromszéki városban tizennégy csapat és közel 200 gyerek tette próbára magát az újonnan átadott, nemzetközi tornák lebonyolítására is alkalmas műjégpályán december 29-én.