JégkorongUtánpótlástorna az új műjégpályán

2018. január 4., csütörtök, Sport
A Kézdivásárhelyi HC Bikák és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia először szervezte meg a Kézdivásárhely Kupa utánpótlás jégkorong tornát tíz év alatti gyerekek számára. A felső-háromszéki városban tizennégy csapat és közel 200 gyerek tette próbára magát az újonnan átadott, nemzetközi tornák lebonyolítására is alkalmas műjégpályán december 29-én.
A házigazda Bikák mellett a tornán a Felcsík SK és az Gyergyószentmiklósi ISK három-három, a Brassói Korona kettő, míg a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek, a Csíkszeredai ISK, Brăila, a Steaua Rangers és a Székelyudvarhelyi Küküllő egy-egy alakulattal vett részt. Az eseményen nem jegyeztek eredményeket, a gyerekek voltak a főszereplők, akik érmeket, kupákat és díszokleveleket kaptak elismerésként, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia meglepte a hokisokat egy SZJA-sapkával.
A HC Bikák trénere, Márton Sándor és a Királypingvinek edzője, Kernászt Huba Attila pozitívan nyilatkozott az első alkalommal megszervezett tornáról, ahol a hangulat kifogástalan volt, valamint a gyerekek és az edzők is elégedetten távozhattak a céhes városból. „Románia egyik legmodernebb műjégpályája található Kézdivásárhelyen, így amíg elkészül a Sepsi Aréna mellett a sátorral borított mobil műjégpálya, a Királypingvinek is Felső-Háromszéken edzenek. A létesítményben minden megtalálható, amire a jégkorongozóknak szükségük lehet, gyerekek és felnőttek egyaránt megfelelő körülmények között tudnak készülni” – fogalmazott Kernászt Huba Attila, aki azt is közölte, hogy a tervek szerint a kivitelező január végére befejezi a munkálatokat, így birtokba vehetik a mobil műjégpályát a megyeszékhelyen is.
Márton Sándor elmondta, a közeljövőben a Fashion Kupa utánpótlástornát is szeretnék megrendezni, a nyolc és tíz év alattiak számára rendezendő eseményt már 10. alkalommal hoznák tető alá. Emellett további, jégkorongot népszerűsítő akciókat is terveznek, hiszen szombaton és vasárnap a tizenhat év alattiak pontvadászatában játszik a Steaua Rangers és a Csíkszeredai Sport Club, illetve előzetes tervek szerint utóbbi felnőtt csapata januárban a Galaci Dunărea MSC elleni román bajnoki mérkőzésén Kézdivásárhelyen lép pályára. (miska)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-04: Sport - :

Mezei Szlovákiában bokszolt (Ökölvívás)

A kovásznai Mezei Gabriella december 29-én a szlovákiai Komáromban lépett szorítóba a felvidéki Ferenczi Klaudia ellen egy nemzetközi, négymenetes ökölvívó-mérkőzésen, ahol a ringben történtek ellenére a bírók döntetlenre hozták ki az eredményt.
2018-01-04: Sport - :

Hosszú a második legjobb női sportoló (Elismerés)

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség tagjai Hosszú Katinkát választották 2017 második legjobb női sportolójának, az első helyen az amerikai teniszező, Serena Williams végzett.