Darts-vbElsöprő siker a döntőben

2018. január 4., csütörtök, Sport
Az angol Rob Cross nyerte Londonban a darts-világbajnokságot, miután az újév első napján rendezett hétfő esti döntőben 7–2-re legyőzte a sportág legendáját, a 16-szoros világbajnok, pályafutása utolsó versenyén szereplő Phil Taylort.
  • Rob Cross. Fotó: skysports
    Rob Cross. Fotó: skysports
A fogadóirodáknál Taylor volt valamivel esélyesebb, azonban a 27 éves Cross fantasztikus játékkal jutott el a fináléig, az elődöntőben a szakértők szerint minden idők egyik legjobb mérkőzésén 6–5-re győzte le a címvédő és világelső holland Michael van Gerwent.
Az első három szettben a londoni Alexandra Palace közönsége döbbent csendben figyelte, ahogy a 20. helyen kiemelt Cross átgázol a legendán (167-ről és 153-ról is kiszállt), a negyedik játszmára azonban feljavult az 57 éves Taylor játéka, és szépített. Az ötödik szett elképesztően kezdődött, Taylor egyetlen dobásra került attól, hogy kilenc nyílból befejezze, de képtelen volt kiszállni végül, ezt Cross meg is bosszulta, és behúzta a negyedik játszmát. A fantasztikusan kiszállózó Cross ellen egyszerűen nem volt ellenszer, s könnyedén diadalmaskodott. Cross – aki polgári foglalkozása szerint villanyszerelő – csak 2016-ban szerezte meg a Pro Tour-kártyát.
Az 1,8 millió font összdíjazású viadalon 24 országból 72 játékos indult, a győztes Cross 400 ezer fonttal, a második Taylor pedig 170 ezer fonttal lett gazdagabb.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-04: Sport - :

Szárnyal a címvédő (Síugrás, négysánc-verseny)

A szombati első versenyhez hasonlóan a második állomáson, azaz hétfőn Garmisch-Partenkirchenben is a címvédő lengyel Kamil Stoch győzött a síugrók 66. Négysánc-versenyén.
2018-01-04: Család - :

Újratervezés a családi harmóniáért

Újévi fogadalmak? Nem, inkább nem! Ideálisnak tűnik az időpont, ám a megfigyelések szerint a január elsején kezdett változási kísérletek zárulnak a leggyorsabban és sikertelenül. Ennek ellenére mégis érdemes egy kicsit megállni, és elemezni az év elején, különösen a családban.