Lemondott a vízügyi miniszter

2018. január 4., csütörtök, Belföld
Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Doina Pană víz- és erdőügyi miniszter, Beszterce-Naszód megyei SZDP-képviselő, a képviselőház környezetvédelmi szakbizottságának alelnöke.
Tisztségét 2017. június 29-én vette át; korábban, a harmadik Ponta-kormány idején, 2014 márciusa és decembere között már ellátta ezt a munkakört. Tegnapi közleménye szerint a kormányban és a  parlamentben is elvégezte feladatait: sikerült drasztikusan csökkentenie az illegális erdőirtást (a 2014-ben 8,8 millió köbméterről 0,4 millió köbméterre) az általa meghonosított radarrendszerrel, és így  Románia már több rönkfát importál, mint amennyit exportál: évente mintegy 0,3 millió köbmétert ad el, és kétmillió köbmétert vásárol külföldön.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2018-01-04: Belföld - :

Hírsaláta

A MEDVE NEM ALSZIK! A közhiedelemmel ellentétben nem igaz, hogy a medve átalussza a telet: december 31-én a csíkszentimrei Büdösfürdőben támadt emberre.
2018-01-04: Belföld - :

Zgonea vád alatt

Befolyással való üzérkedés miatt vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Valeriu Zgonea volt képviselőházi elnök ellen.