Zgonea vád alatt

2018. január 4., csütörtök, Belföld
Befolyással való üzérkedés miatt vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Valeriu Zgonea volt képviselőházi elnök ellen.
A vádhatóság szerint 2012 júliusa és 2013 áprilisa között a képviselőház elnöki és az SZDP alelnöki tisztségét betöltő Zgonea elfogadta Dumitru Dobrică Buzău megyei tanácsos arra vonatkozó ajánlatát, hogy anyagi haszonért cserébe befolyása révén magas tisztségbe juttassa egyik hozzátartozóját. Ezt követően Zgonea 62 143 lejt kapott Dumitru Dobricától (egy Kovászna megyei nyaraló építésére), akinek rokonát 2013. áprilisában egy, az informatikai minisztériumhoz tartozó intézmény elnökévé nevezték ki, holott az illető nem rendelkezett az ehhez szükséges képesítéssel. Később, 2014 elején ugyanazon személy államtitkár-helyettesi állást kapott a távközlési és informatikai minisztériumnál. Zgonea vagyonából lefoglaltak 62 143 lejt, és hatósági felügyelet alá helyezését kérték.  Dobrică már elismerte bűnösségét, és egyetért a rászabott büntetéssel, vagyis a két és fél évi felfüggesztett börtönnel.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-04: Belföld - :

Lemondott a vízügyi miniszter

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Doina Pană víz- és erdőügyi miniszter, Beszterce-Naszód megyei SZDP-képviselő, a képviselőház környezetvédelmi szakbizottságának alelnöke.
2018-01-04: Belföld - :

Riasztás kényelemből

1500 lejes bírságot róttak ki egy turistára, aki félrevezette a hatóságokat és fölöslegesen útra tette a hegyimentőket.