Kutyafuttató SepsiszentgyörgyönMozgáspark házi kedvenceknek

2018. január 4., csütörtök, Közélet
December közepétől használható Sepsiszentgyörgy első kutyafuttatója, a létesítmény a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) kezdeményezése révén valósulhatott meg, miután a szeptemberi Tekerj egy jó célért! rendezvényen ennek érdekében gyűjtöttek. A közösségi akción 156-an vettek részt, a begyűlt összegből a tervezett három helyett végül egy száz négyzetméteres futtatót sikerült megvalósítani.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
A hatezer lejes beruházás helyszínét részben a kerékpározók, részben az önkormányzat javaslata alapján választották ki, az Ág utca és a Nicolae Iorga utca között (egy régi beton sportpályán), ahol a városháza már korábban is területrendezést tervezett. Szempont volt ugyanakkor, hogy olyan területet jelöljenek ki, ahol viszonylag sok a tömbházban tartott eb – vázolta lapunknak a HKA elnöke, Bereczki Kinga. A kivitelezést a Székely Kutyaklubra bízták, miután a szervezet korábban Kézdivásárhelyen is létrehozott egy hasonló kutyafuttatót a tömbházi kedvencek mozgásigényének kielégítésére.
A kutyafuttatót saját felelősségére bárki igénybe veheti, a házirendet pedig két nyelven is kifüggesztették. Berecki Kinga azt reméli, a kezdeti aggodalmak ellenére, mindenki belátja majd, olyan létesítménnyel gazdagodott a város, mely nemcsak a házi kedvencek és gazdáik, de az egész közösség javát szolgálja.
A futtató közelében egyébként működik egy másik, ugyancsak a HKA kezdeményezésére létrejött mozgáspark is, tervek szerint pedig ezek szomszédságába kerül azokból a kosárpalánkokból is, melyekre egy korábbi biciklis rendezvényen tekertek a sepsiszentgyörgyiek.
A két háromszéki kutyafuttatóhoz hasonlót legközelebb Brassóban adnak át, kivitelezését szintén a kézdivásárhelyi Székely Kutya­klubra bízták.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-04: Közélet - Fekete Réka:

Megoldás nem született, de rendelnek a családorvosok

Már az esztendő utolsó munkanapján megbomlott az egység és megyénként változó arányban, de a családorvosok aláírták a tavalyi keretszerződések meghosszabbítását a megyei egészségbiztosító pénztárakkal. Háromszéken több mint harmaduk élt múlt péntekig ezzel a lehetőséggel, tegnap délben az őket képviselő egyesület elnöke körlevélben értesítette a tagokat: mindenki döntsön saját belátása szerint.
2018-01-04: Közélet - :

Kevesebb baleset a háromszéki utakon

A Kovászna megyei közlekedésrendészet összesítése szerint a tavalyi évben a térség útjain történt 76 súlyos közúti balesetben 16-an vesztették életüket, 71-en súlyosan, 35-en pedig ­könnyebben sérültek. A rendőrség hangsúlyozza, mindenik szám csökkenést jelent az előző, 2016-os évhez képest. (sz.)