Drágul a földgáz

2018. január 9., kedd, Közélet
Többet kell fizetni holnaptól a földgázért, miután az országos energiaár-szabályozó hatóság (ANRE) tegnap rábólintott a lakossági gázár emelésére.

A Hotnews portál szerint az intézkedést a szolgáltatók nyomására léptették életbe, s így több mint 8 százalékkal drágul a földgáz, annak ellenére, hogy a jelenlegi tarifák érvényességét korábban március végéig rögzítették. Az árszabályozó hatóság szerint január 10-e után havi 4,8 lejjel nő a háztartási átlagfogyasztás után fizetett gázszámla. A gázszolgáltatásban érdekelt társaságok a belföldi gáz beszerzési árának növekedése okán igényelték az intézkedést, az illetékes hatóság pedig 81,48 lejről 88,28 lej/MWh-ra módosította a földgáz egységárát. (dvk/Agerpres)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-09: Közélet - Fekete Réka:

Varázsolni nem tudnak, dolgozni igen (További fejlesztések a megyei kórházban )

A 2016 végén befejeződött uniós felújítás után az infrastruktúra fejlesztése megtorpant, s bár elképzelések és félig vagy egészen kész tervek vannak, megvalósításuk anyagiak hiánya miatt késik – tudtuk meg a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségétől. András-Nagy Róbert menedzser és dr. Antal Álmos igazgató azt mondja, a haladást az is akadályozza, hogy a meglévő, nem minden tekintetben észszerűen megépített infrastruktúrához kell alkalmazkodni, fejleszteni komfort, biztonság, akadálymentesítés vonatkozásában, mindenben megfelelni az uniós normáknak, ami sokkal nehezebb, mint újat építeni.
2018-01-09: Közélet - :

Találkozzunk, nyerjünk Sepsiszentgyörgyön (Laptalálkozó, keresztrejtvény-kiértékelő és nyereményjáték )

Január 10-én, szerdán Sepsiszentgyörgyön találkozunk olvasóinkkal. A Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében 17 órára várjuk mindazokat, akik a Háromszék munkatársaival szeretnének találkozni, ugyanakkor bemutatjuk munkatársaink legújabb, Kaláka könyvek sorozatban megjelent köteteit. Külön hívjuk hűséges keresztrejtvényfejtőinket, akik között értékes nyereményeket sorsolunk ki, na meg mindazokat, akik részt vennének interaktív nyereményjátékunkban.