Laptalálkozó, keresztrejtvény-kiértékelő és nyereményjáték Találkozzunk, nyerjünk Sepsiszentgyörgyön

2018. január 10., szerda, Közélet
Január 10-én, szerdán Sepsiszentgyörgyön találkozunk olvasóinkkal. A Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében 17 órára várjuk mindazokat, akik a Háromszék munkatársaival szeretnének találkozni, ugyanakkor bemutatjuk munkatársaink legújabb, Kaláka könyvek sorozatban megjelent köteteit.
Külön hívjuk hűséges keresztrejtvényfejtőinket, akik között értékes nyereményeket sorsolunk ki, na meg mindazokat, akik részt kívánnak venni interaktív nyereményjátékunkban.
Kisgyörgy Zoltán és Forrai Tibor Példaképek című keresztrejtvény-sorozatának megfejtői külön sorsoláson is részt vesznek, de a találkozó minden résztvevője tombolajegyet kap, amelyet kitöltve helyben tud elhelyezni egy urnában. Ugyanakkor a mai újságban megjelent szelvény is tombolajegyként használható, amelyet mind a résztvevők, mind a találkozóról távol maradók kitölthetnek, és január 10-én 15 óráig eljuttathatják a szerkesztőségbe. A találkozón részt vevők is elhozhatnak személyenként egy szelvényt, a laptalálkozó résztvevői így akár két tombolával is benevezhetnek, s dupla eséllyel vehetnek részt a sorsoláson. Azok, akik Facebook-oldalunkat látogatják, és a találkozó kezdési időpontjáig, vagyis január 10-én 17 óráig ezt a bejegyzést megosztják, ugyancsak nyerhetnek. A nyeremények listája lapunk 10. oldalán olvasható.
 
Háromszék
Cikk megjelenési időpontja: 2018-01-10 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 5
szavazógép
2018-01-10: Közélet - Bokor Gábor:

Mennyit veszítenek az önkormányzatok? (Jövedelemadó-csökkenés)

Alapos számításokba merülve kezdik az évet a háromszéki önkormányzatok, miután január elsejétől tizenhat százalékról tízre mérsékelte a kormány a személyi jövedelemadó mértékét: a bevételi kiesés megállapítása mellett a Tudose-kabinet által ezen a téren javasolt költségvetés-kiegyensúlyozási képlet miatt is fájhat a fejük. Utóbbi szerint a kormány elviekben megtéríti az adócsökkentés miatti kiesést azzal a kiegészítéssel, hogy visszatartja az erre a célra szánt pénzből annak az összegnek a felét, amely az illető önkormányzat számláján mint többlet szerepelt 2016-ban. A rendelkezés hatásairól a városi és községi elöljárókat kérdeztük, első körben az orbai- és sepsiszékieket.
2018-01-10: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Iskolafelújítás és „iskolagyilkosság” (Sepsiszentgyörgy)

Több mint fél órát vitatkoztak a Kós Károly-iskola felújításáról, illetve annak kapcsán a tavaly elköltöztetett szaklíceumról a sepsiszentgyörgyi tanács tegnapra összehívott rendkívüli ülésén. Pedig a szavazásra bocsátott határozattervezet csak arról szólt, hogy a jelenleg üresen álló központi iskola egy részét – a főépületet, a sportpályát és az egyik hátsó épületet – adják át az éttermet és a bentlakást már korábban átvevő Székely Mikó Kollégium gondnokságába.