Nyolcan egy helyre

2018. január 10., szerda, Közélet
Ma kezdődik a romániai rendőrbiztosképzőkbe a felvételi azok székhelyén. A nagyobbik egységben mintegy nyolc jelentkező jut egy helyre.
A câmpinai Vasile Lascăr-iskolában meghirdetett 1300 helyre 10 404-en, a kolozsvári Septimiu Mureşan-képzőben levő 300 helyre 1673-an iratkoztak be. A Kovászna megyei rendőrségtől megtudtuk, Háromszékről összesen 38 jelentkező indul. Közülük egy a romáknak, kettő a nemzeti kisebbségeknek fenntartott helyre felvételizik. Kimondottan magyaroknak meghirdetett hely nincs. A nemzetiségi helyekre pályázóknak egymással kell versengeniük, de az átmenő jegyet el kell érniük. A korábban kétéves technikumi képzést egyéves időtartamra csökkentették, a magyarázat szerint azért, mert a kedvezményes nyugdíjazási hullámmal rendőrhiány keletkezett. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2018-01-10: Közélet - Iochom István:

Új szakorvosok Kézdivásárhelyen

Öt új szakorvos kezdi meg pályafutását a kézdivásárhelyi városi kórházban – tudtuk meg tegnap dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvostól, az egészségügyi intézmény szóvivőjétől, aki azt is elmondta, hogy valamennyien felső-háromszéki származásúak, és előreláthatóan itt is maradnak, nem áll szándékukban máshová szerződni.
2018-01-10: Kármentő - Váry O. Péter:

A székely másik kutyája

Jó fejek ezek a svédek, jólétükben sok jó dolog megfordul fejükben. Egy bizonyos Tove Fall nevezetű úriember például képes volt tizenkét esztendőn át vezetni egy kutatást, melynek célja az volt, hogy kiderítse, milyen hatással van a kutyatartás az ember egészségére.