SepsiszentgyörgyKözepes hanyagság

2018. január 10., szerda, Közélet
Elszámolták magukat a sepsiszentgyörgyi városházán, nem annyira elhanyagolt a főposta – volt Hungária Szálló – épülete, hogy 400 százalékos adót tudjanak rá kivetni: az állapotát felmérő pontrendszer alapján csak 300 százalékot róhatnak a jobb sorsra érdemes műemlék tulajdonosára.
 
A megyeszékhely önkormányzata már harmadszor sújtja hanyagadóval a Román Postát, az erre vonatkozó határozatba azonban hiba csúszott, ezért a tegnapi rendkívüli ülésen kiigazították az értéket. Ebben az évben még két másik lepusztult épületért kell emelt adót fizetni: a szintén műemlék egykori vágóhídért a Mikes Kelemen és egy tisztázatlan tulajdonjogú házért a Nicolae Bălcescu  utcában. (demeter)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?








eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2018-01-10: Közélet - Iochom István:

Nehéz év elé néz Kézdivásárhely

Tegnap reggel alig három percet tartott az új esztendő első kézdivásárhelyi tanácsülése. A rendkívüli testületi ülést összehívó és a napirenden szereplő két határozattervezetet – a 2017/609-es polgármesteri rendelet érvényesítését, illetve a fejlesztésekre vonatkozó költségvetési hiány kiegészítését – ismertető Bokor Tibor polgármester elmondta, az ülés összehívását gyors formai döntés tette indokolttá, amely nem tűrt halasztást, hiszen a pénzügy elvárásának eleget kell tenniük.
2018-01-10: Emlékezet - :

A halhatatlan emlékű Szász Tibor (Régi pedagógusok)

A vándorló iskolának nevezett Leánylíceum nemcsak vándorolt, de szerkeze­tében is sokat változott az idők folyamán (ezt egy előbbi cikkben már felvázoltam). Ennek ellenére a tantestületnek odaadó, lelkiismeretes munkájának köszönhetően mindig sikerült megvalósítania az előtte álló feladatokat.