FűtéspótlékKevesebben kapnak támogatást

2018. január 11., csütörtök, Közélet
Látványosan csökkent a fűtéspótlékkérések száma Sepsiszentgyörgyön, a városháza közösségfejlesztési irodájában az előző télhez képest kétharmadával kevesebb igénylést jegyeztek.
A bérek és nyugdíjak emelkedésével magyarázza a jelenséget Tankó Vilmos intézményvezető, aki lapunknak elmondta, az előző évekhez képest mostanra jelentősen megcsappant a jogosultak köre.
Az állami támogatás mértéke egy ideje változatlan, a növekvő bevételek okán azonban a korábbi kedvezményezettek közül sokan lemorzsolódtak. Míg az előző fűtésidényben közel kétezer, addig az ideiben csupán 700 támogatási kérést nyújtottak be a megyeszékhelyiek.
Mint azt korábban jeleztük, akik gázzal melegítenek, legtöbb 262 lejes támogatást kaphatnak, ahol fával fűtenek, legtöbb 52 lejes hozzájárulásban részesülhetnek havonta az érintettek. A támogatás abban az esetben jár, ha a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt.
Tankó Vilmos felidézte, a jelenlegi támogatási rendszer hét éve működik, korábban csak azoknak járt a fűtéspótlék, akik valamilyen központosított rendszerhez, hőközpontokhoz tartoztak. Kezdetben mintegy nyolcezer sepsiszentgyörgyi családnak folyósították a hozzájárulást. Hozzáfűzte, a minimálbér év eleji változása vélhetően ismét befolyásolja majd a kedvezményezettek számát. Megjegyezte azt is, fegyelmezettebbek az igénylők, tavaly már egyetlen családnak sem kellett visszafizetnie a megítélt támogatást.
Továbbra sincs hír azonban a sokak számára fontos és várt uniós élelmiszersegélyekről. Tankó Vilmos elmondta, tavaly több esetben bekérték, így négyszer is összeállították és továbbították a támogatandók listáját, az alapélelmiszer-csomagokról azonban ez ideig semmiféle vissza­jelzést nem kaptak.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2018-01-11: Közélet - Nagy D. István:

Kormánypénzből építkezhetnek (Kommandói iskola )

Áttörést hozott december a kereken egy éve leégett kommandói iskola újjáépítése ügyében, a község önkormányzata ugyanis aláírta a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért Felelős Minisztériummal a Helyi Fejlesztések Országos Programjában igényelt teljes összeggel kapcsolatos támogatási szerződést. A köz­ségháza már neki is látott a közbeszerzési eljárás előkészítésének.
2018-01-11: Belföld - :

Módosult az iskolai keretszabályzat

Nem tarthatják többé maguknál az órákon és vizsgákon mobiltelefonjaikat a diákok: a lehalkított vagy kikapcsolt készülékeket a tanterem egy erre kijelölt helyén kell ezentúl letétben helyezniük – egyebek között ezt tartalmazza az új iskolai keretszabályzat, amelyet tegnap ismertetett a sajtó.