Nem figyelünk eléggé a környezetre

2018. január 12., péntek, Közélet
Félezernél több ellenőrzést hajtott végre a múlt évben a megyei környezetvédelmi őrség, amely az esetek zömében azt vizsgálta, betartják-e a vonatkozó előírásokat a fakitermelésben tevékenykedő háromszéki társaságok. Továbbá követték a faanyag útját, s ellenőrizték azokat a hulladéklerakókat is, amelyek felszámolását már korábban elren­delték.
Az intézmény szakemberei több mint 200 alkalommal tervezett és bejelentett ellenőrzést tartottak, közel hetven esetben más intézményekkel együttműködve jártak el, hivatalból pedig hatszor szálltak ki ellenőrzésre – ismertette lapunkkal Lucian-Florin Cândea főfelügyelő. Az intézmény 2017-es évi tevékenységi összesítőjéből kiderül, továbbra is gond a faanyag nem megfelelő tárolása – gyakran a vízfolyások közelében halmozzák fel – és szállítása. A hulladékkezelés sem mindig szabályos – előfordul, hogy égetik vagy szétszórják –, és a szelektív gyűjtés terén is tapasztaltak hiányosságokat az ellenőrök. Az előző évben szervezett hatósági akciók nyomán a környezetvédelmi őrség háromszéki munkatársai 79 kihágást jegyeztek, 51 esetben pedig bírságoltak is – összesen közel 441 ezer lejre –, emellett 28 alkalommal figyelmeztettek, további négy esetben pedig felfüggesztették a mulasztáson ért társaságok tevékenységét a hiányosságok pótlásáig.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-01-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 743
szavazógép
2018-01-12: Közélet - Fekete Réka:

Sorozatban nyernek a tanügyiek

Bár korántsem teljesítette a hatalom minden követelésüket, a tanügyi szabad szakszervezet előrelépésnek tartja, hogy bérelmaradásaik egy részét az ígéreteknek megfelelően folyósítják. Tegnap hat háromszéki pedagógus nyert saját perében a megyei törvényszéken, ezzel együtt közel kétszáz Kovászna megyei tanító esetében döntött a bíróság úgy, hogy megkaphatják a testnevelési órák után járó többletjuttatást – tájékoztatott Nagy Gábor megyei szakszervezeti bizalmi.
2018-01-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Keresett a hajléktalanszálló

Ugyan az évszakhoz képest enyhe az idő, de a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállóra begyűltek a rászorulók.