Keresett a hajléktalanszálló

2018. január 12., péntek, Közélet
Ugyan az évszakhoz képest enyhe az idő, de a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállóra begyűltek a rászorulók.
 
A Máltai Szeretetszolgálat által működtetett intézmény vezetője szerint csupán két személy nem hajlandó náluk tölteni az éjszakákat, részben azért, mert nem fogadják el teljes mértékben a menedékhely szabályzatát. Állandósulni látszik, negyven körül mozog azok száma, akik esténként a Csíki negyedi szociális intézményben hajtják álomra fejüket. A változó időjárás azonban némelyek egészségügyi problémáját felerősítette, gyakran kell mentőt hívni – vázolta érdeklődésünkre Székely Róbert. A hajléktalanszálló vezetője hozzáfűzte, szolgáltatásaik kedvezményezettjeinek életkora általában 50 év körüli, nyilvántartásaikban csupán két fiatal szerepel. Az érintettek zöme napközben próbál alkalmi munkát végezni, ám ezt nem mindenki állapota teszi lehetővé. Nemrégiben sikerült egy látogatójuk helyzetén javítaniuk, aki így immár nyugdíjra jogosult – jegyezte meg. A szociális intézményben mintegy hatvan rászorulót tudnak fogadni, kilencfős csapat látja el a napi feladatokat.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2018-01-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Nem figyelünk eléggé a környezetre

Félezernél több ellenőrzést hajtott végre a múlt évben a megyei környezetvédelmi őrség, amely az esetek zömében azt vizsgálta, betartják-e a vonatkozó előírásokat a fakitermelésben tevékenykedő háromszéki társaságok. Továbbá követték a faanyag útját, s ellenőrizték azokat a hulladéklerakókat is, amelyek felszámolását már korábban elren­delték.
2018-01-12: Közélet - :

Lángokban a telephely

Újrahasznosítható anyagok gyűjtésével foglalkozó cégnél ütött ki tűz szerda este Sepsiszentgyörgyön, a készenléti felügyelőséget 19 óra 30 perckor riasztották. A telephelyen mintegy 300 négyzetméteren kaptak lángra használaton kívüli járművek karosszériái, illetve más anyagok. Tolvaj Marius szóvivő szerint 20 kollégájának hosszas, mintegy ötórányi munka árán sikerült megfékeznie és eloltania a tüzet. Emberéletben nem esett kár. (dvk)