Volt rendőrök kerestetnek rendőrnek

2018. január 12., péntek, Közélet
770 állást hirdetett meg az országos rendőr-főkapitányság. A Kovászna megyei rendőrség eddig 8 állásra írt ki versenyvizsgát, köztük tiszteket és rendőrbiztosokat egyaránt keresnek.
Ez alkalommal külső forrásból szeretnék kiegészíteni az állományt. Végzett rendőröket keresnek, akik már dolgoztak a rendszerben, de valamely okból távoztak. Az okokat is megjelölik: ha elvesztette munkaképességét, más tisztségbe nevezték ki, kitették a rendőrség kötelékéből, nem sikerült a véglegesítő vizsgája. A kiírás szerint a jelentkezőknek komoly feltételeket kell teljesíteniük, mind pszichológiai, mind erőnléti teszten át kell menniük, és tudásukat is ellenőrzik. A beiratkozáshoz szükséges iratcsomó vaskos, rengeteg iratot kérnek, többek között a jelölt és felesége rokonságát feltüntető táblázatot is. Érdekes viszont, hogy a munkaképtelenné nyilvánított rendőrök jelentkezhetnek, ám azok, akik önként távoztak, nem. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 200
szavazógép
2018-01-12: Közélet - :

Lángokban a telephely

Újrahasznosítható anyagok gyűjtésével foglalkozó cégnél ütött ki tűz szerda este Sepsiszentgyörgyön, a készenléti felügyelőséget 19 óra 30 perckor riasztották. A telephelyen mintegy 300 négyzetméteren kaptak lángra használaton kívüli járművek karosszériái, illetve más anyagok. Tolvaj Marius szóvivő szerint 20 kollégájának hosszas, mintegy ötórányi munka árán sikerült megfékeznie és eloltania a tüzet. Emberéletben nem esett kár. (dvk)
2018-01-12: Belföld - :

A zászlók mellé akasztaná a székelyeket Tudose (Bocsánatkérést vár az RMDSZ)

Mihai Tudose miniszterelnök szerint nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt közös állásfoglalást írt alá az erdélyi magyar autonómiaelképzelések összehangolásáról. Egy televíziós műsorban a kormányfő úgy fogalmazott, ­amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is. A székelyföldi magyar közösséget sértő kijelentései miatt az RMDSZ ügyvezető ­elnöke bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt.