Könyv két elővel

2018. január 13., szombat, Közélet

És három szerzővel, hiszen az Ambrus Attila és Sarány István által jegyzett kötetet Léphaft Pál nem csak illusztrálta, hanem azt az elmés megoldást is kitalálta hozzá, hogy a könyv egyik borítóján Szóbeszéd címmel az egyik, másikon Szertelen szószedet címmel a másik szerző neve álljon.

  • Szonda Szabolcs, Ambrus Attila és Sarány István. Albert Levente felvétele
    Szonda Szabolcs, Ambrus Attila és Sarány István. Albert Levente felvétele

A két főszerkesztő – Ambrus Attila a Brassói Lapok, Sarány István a Hargita Népe vezetője – publicisztikájából válogatott könyvet tegnap mutatták be Sepsiszentgyörgyön, a szerzőket Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója kérdezte újságírói hitvallásról, olvasói visszajelzésekről, a műfaj szabta keretek kitöltésének hogyanjáról. Ha azt szeretnéd, hogy minél többen elküldjenek melegebb éghajlatra, írjál publicisztikát – mondta Ambrus Attila, Sarány István meg kifejtette, a műfaj, akárcsak az úgynevezett átmeneti műfajok, a riport, a nagyinterjú, kihalóban, bizonyság erre, hogy a multinacionális cégek kezébe került hazai lapokból kilúgozták ezeket – holott a mérések azt mutatják, éppen ezek a legolvasottabb újságtartalmak, tehát igenis, tovább kell kardoskodni megmaradásukért. Az olvasói visszajelzések kapcsán felmerült a kommentelés is, ezt mindkét főszerkesztő tájainkon uralgó gyerekbetegségnek tartja, remélik, eljön az az idő, amikor a hozzászólók valóban a cikk tartalmáról vitatkoznak, hiszen a publicisztika akkor válik azzá, amikor olvasója tovább is gondolja tartalmát. A mi feladatunk, hogy elgondolkodtassuk az olvasót, és minél közelebb áll a valósághoz, amit mi gondolunk, annál többen gondolják tovább – fogalmazta meg Ambrus Attila.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2018-01-13: Közélet - Mózes László:

Csóka Szilárd Zsolt álomszerű festményei

Nem tájkép, hanem egy szürreális álomhoz hasonló, fiktív világ jelenik meg festményein – mondta Csóka Szilárd Zsolt fiatal marosvásárhelyi képzőművész, akinek tárlata szerdán este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. A rendezvényt Éltes Áron szaxofonjátéka tette hangulatosabbá.
2018-01-13: Máról holnapra - Mózes László:

Sosem lesz vége?

Hűen tükrözi a romániai közbeszéd, politikai kultúra színvonalát Tudose miniszterelnök – egyáltalán hogy lehetett parlamenti képviselővé választani, miként lehet belőle és a hozzá hasonlókból pártkatonát faragni? – akasztós nyilatkozata. Lógni fogtok, üzente a rá jellemző pökhendiséggel azoknak, akik a székely zászlót közintézményre merészelnék kitűzni, illetve elnézik ezt.