Figyelmetlen ittas embert ütöttek el

2018. január 13., szombat, Közélet
Elütöttek egy gyalogost csütörtökön este Kézdivásárhelyen az Ady Endre utcában. A rendőrség  megállapította, hogy a gázoló haszongépjármű vezetője nem fogyasztott szeszes italt, viszont a gyalogos igen, leheletében 0,62 mg/l szesztartalmat mutatott ki az alkoholszonda. A 62 éves férfi körülnézés nélkül, nem megengedett helyen próbált meg átkelni az úttesten, könnyebb sérüléseket szenvedett. Gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával a kivizsgálást folytatják. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 203
szavazógép
2018-01-13: Kármentő - Nagy D. István:

Utánuk az özönvíz

Műbalhék, politikai leszámolások, lassan körvonalazódó újabb kormányválság és drasztikus átalakítási tervek – nagyjából ez jellemzi a Mihai Tudose vezette kabinet tevékenységét az év kezdete óta.
2018-01-13: Belföld - :

Kiütötte a biztosítékot a kormányfő (Tudose fenyegetése)

Rég nem tapasztalt elítélő reakciósorozatot idéztek elő magyar részről Mihai Tudose kormányfő szerdán este a Realitatea televízióban elhangzott, a székelyföldi magyar közösséget sértő, a zászlóállítást illetően akasztással fenyegető kijelentései. A kormányfő szavai nyomán a budapesti külügyminisztérium bekérette Románia budapesti nagykövetét, az erdélyi magyar politikusok többsége pedig célszerűnek látná Tudose távozását, akinek kijelentéseit egyebek mellett brutálisan hungarofóbnak és a náci ideológiákkal rokonnak, egy EU-tagországban elfogadhatatlannak minősítették. Elítélték továbbá a román politikum reakciójának a hiányát, egyikük a bűnvádi feljelentés lehetőségét is felvetette. Az erdélyi kisebbségi jogvédő szervezetek is feljelentéseket helyeztek kilátásba. A magyarországi politikai alakulatok szintén elítélő álláspontot fogalmaztak meg, sőt, a távozásra való felszólítás is elhangzott némelyek részéről.